Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Jeep Wrangler των 60.000€ με 1 αστέρι στις δοκιμές

Ελλάδα 7:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Jeep Wrangler των 60.000€ με 1 αστέρι στις δοκιμές

ΝΕΑ

Το νέο Jeep Wrangler των 60.000€ με 1 αστέρι στις δοκιμές

ΝΕΑ

Ιταλικό… λάβωμα στο κύρος της Jeep, με τον προβληματισμό να είναι έντονος πλέον στην αυτοκινητοβιομηχανία, για το κατα πόσο μπορεί πλέον η Fiat (FCA) να κατασκευάζει ασφαλή αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα δηλαδή με τις σύγχρονες και ιδιαίτερα απαιτητικές τεχνολογίες, οι οποίες κοστίζουν. Τα πρόσφατα αποτελέσματα ασφάλειας του νέου Jeep Wrangler των 60.000€ σόκαραν.

Advertisement
Advertisement

Tα 0 αστέρια του Panda αλλά και το πρόσφατο 1 αστέρι του… πολύ νέου  Jeep Wrangler δείχνουν με τον πλέον εμφανή τρόπο πως οι Ιταλοί έχουν θέμα πλέον και με την παθητική ασφάλεια των αυτοκινήτων.

Ο όμιλος Fiat “πνέει τα λοίσθια” σε επίπεδο παραγωγής ανταγωνιστικών μοντέλων. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει από τις χαμηλές επιδόσεις στις πωλήσεις:
α) Η Fiat διαθέτει μια απαρχαιωμένη γκάμα μοντέλων και το «Made in Turkey» Tipo δεν πέτυχε τα αναμενόμενα
β) Οι πανάκριβες Giulia & Stelvio ταλαιπωρούνται από προβλήματα αξιοπιστίας και είναι πολύ πίσω από τον γερμανικό ανταγωνισμό
γ) Tα περισσότερα μοντέλα της Jeep έχουν χάσει τον πραγματικό τους χαρακτήρα φέροντας ουσιαστικά μηχανικά μέρη Fiat.

Advertisement
Advertisement

Σε όλα τα παραπάνω, που θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως αφορούν μια εταιρική στρατηγική, έρχονται να προστεθούν δύο πολύ σημαντικά γεγονότα που σχετίζονται με την ασφάλεια των κατόχων.

Στην περίπτωση του απαρχαιωμένου Fiat Panda, οι τελευταίες δοκιμές του Euro NCAP έδειξαν πως το μίνι μοντέλο παίρνει 0 αστέρια σε παθητική ασφάλεια προκαλώντας έντονους προβληματισμούς για τους κατόχους (κατά βάση εταιρείες ενοικιάσεων & leasing που διαθέτουν μεγάλους στόλους).

Advertisement

Δείτε επίσης
Το λιγότερο ασφαλές αυτοκίνητο είναι σήμερα best seller στην Ελλάδα
Απανωτές ανακλήσεις σε Alfa Romeo Giulia & Stelvio για προβλήματα ασφάλειας
Alfa Romeo Giulia: O καλύτερος “φίλος” του συνεργείου με βάση αναφορές

 

Advertisement

Ωστόσο, η έλλειψη παθητικής ασφάλειας στα μοντέλα της Fiat (FCA Group) δεν αφορά μόνα τα παλιά της αυτοκίνητα, αλλά και τα καινούργια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα γενιά του Wrangler που αξιολογήθηκε με 1 αστέρι από τον Euro NCAP. Παράλληλα, η συγκεκριμένη αρνητική επίδοση έρχεται σε μια περίεργη συγκυρία, καθώς η τιμή της νέας γενιάς έχει εκτοξευτεί στα ύψη χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος (στην Ελλάδα ξεκινά από τα 60.000 ευρώ περίπου).

Δείτε τη δοκιμή:

Advertisement

Τέλος, να σημειώσουμε πως η κατάσταση στον όμιλο Fiat παραμένει ρευστή, αφού έχει δοθεί βαρύτητα στις εταιρικές πωλήσεις και η Jeep είναι για δεύτερο μήνα εξαφανισμένη από την αγορά, χωρίς να υπάρχει  υποστήριξη στους κατόχους της μάρκας.

Διαβάστε ΕΔΩ: Επιβεβαίωση: Δεν υπάρχει Jeep στην Ελλάδα