Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σοκ το κόστος ρυμούλκησης των λεωφορείων

Ελλάδα 18:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σοκ το κόστος ρυμούλκησης των λεωφορείων

ΝΕΑ

Σοκ το κόστος ρυμούλκησης των λεωφορείων

ΝΕΑ

Η παλαιότητα, η κακή συντήρηση και η έλλειψη ανταλλακτικών είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των λεωφορείων της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) που μετακινούν εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες καθημερινά.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο αποτελεί συχνό φαινόμενο να βλέπει κάποιος στην άκρη του δρόμου κάποιο λεωφορείο σταματημένο και να περιμένει την οδική βοήθεια είτε λόγω βλάβης είτε λόγω επιθέσεων από κουκουλοφόρους οι οποίες έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό. Το κόστος για το κράτος είναι τεράστιο καθώς τα λεωφορεία που μένουν στο δρόμο αναγκάζονται να παροπλιστούν για μία ή και περισσότερες ημέρες με την εταιρεία να έχει σημαντικά διαφυγόντα κέρδη από τα δρομολόγια που ακυρώνονται. Και αυτό γιατί τα λεωφορεία που καθημερινά εκτελούν δρομολόγια είναι πολύ λιγότερα από αυτά που απαιτούνται για να εκτελεστεί το πρόγραμμα της ΟΣΥ. Την ίδια στιγμή μόνο για τη ρυμούλκηση ενός λεωφορείου 12 μέτρων το κόστος είναι 145 ευρώ ενώ για ειδική μεταφορά και ανύψωση φτάνει τα 270 ευρώ. Βέβαια το μεγαλύτερο κόστος είναι η χαμένη αξιοπιστία με τους επιβάτες να αναγκάζονται να περιμένουν στην στάση μέχρι και μία ώρα!

 

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση για την ρυμούλκηση λεωφορείων

Προφητική αλλά και ακριβή μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της διοίκησης της ΟΣΥ στα τέλη του 2018 σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η «Έγκριση του Πρακτικού Αξιολόγησης των δικαιολογητικών κατακύρωσης της μοναδικής συμμετέχουσας εταιρείας (τάδε) Διακήρυξη και κατακύρωση της ανάθεσης των υπηρεσιών ρυμούλκησης-μεταφοράς των οχημάτων της ΟΣΥ. Α.Ε., ενδεικτικά για ένα (1) έτος ή μέχρι την συμπλήρωση του ποσού των 60.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει η εταιρεία είναι:

Advertisement

Για τις περιπτώσεις απλής ρυμούλκησης:

(Α) Οχήματα 18m, η δαπάνη ανέρχεται σε 178,00€/τμχ.

Advertisement

(Β) Οχήματα 12m, η δαπάνη ανέρχεται σε 145,00€/τμχ.

(Γ) Οχήματα 8m, η δαπάνη ανέρχεται σε 130,00€/τμχ.

Για τις περιπτώσεις ανύψωσης και μεταφοράς με ιδιαίτερα οχήματα:

Advertisement

(Δ) Οχήματα 18m, η δαπάνη ανέρχεται σε 420,00€/τμχ.

(Ε) Οχήματα 12m, η δαπάνη ανέρχεται σε 270,00€/τμχ.

(΢Σ) Οχήματα 8m, η δαπάνη ανέρχεται σε 190,00€/τμχ.».

Ως επιπλέον κόστος υπηρεσίας μεταφοράς ή ρυμούλκησης σε έκτακτες περιπτώσεις, χωρίς την παρουσία τεχνικού προσωπικού της Ο.ΣΥ. Α.Ε., η δαπάνη ανέρχεται σε 20,00€/μεταφορά πλέον Φ.Π.Α. και δεν θα καλύπτεται, ως δαπάνη, από την παρούσα σύμβαση.