Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΣΟΚ η αντικατάσταση μπαταρίας σε ηλεκτρικό

Ελλάδα 19:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΣΟΚ η αντικατάσταση μπαταρίας σε ηλεκτρικό

ΝΕΑ

ΣΟΚ η αντικατάσταση μπαταρίας σε ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Η αντικατάσταση της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού μετά από κάποιο ατύχημα, μπορεί να φέρει… ανακοπή στον κάτοχο.

Advertisement
Advertisement

Ένα Polestar 2 που ενεπλάκη σε ατύχημα στην Κίνα, πυροδότησε μια πολύ μεγάλη συζήτηση για το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μετά το ατύχημα, κρίθηκε απόλυτα απαραίτητη η αντικατάσταση ολόκληρης της μπαταρίας του Polestar 2 με το διπλό κινητήρα και τη μεγάλη μπαταρία και το… «κουστούμι» που κόπηκε στον ιδιοκτήτη, ήταν 79.310 ευρώ. Η «λεπτομέρεια» που κάνει τη διαφορά στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως το Polestar 2 στην Κίνα κοστίζει για να το αγοράσει κανείς καινούργιο, 43.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η Polestar στην οποία αναζητήθηκαν κάποιες εξηγήσεις από τα τοπικά μέσα, ανέφερε πως το ποσό για την αντικατάσταση της μπαταρίας ήταν 57.980 ευρώ, με τα επιπλέον 20 σχεδόν χιλιάρικα, να αφορούν άλλες επισκευές που χρειάστηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, αξίζει να αναφέρουμε πως η Xpeng στην Κίνα, για να αντικαταστήσει μια μπαταρία 80kWh (που χρησιμοποιεί στο P7 της), χρεώνει 14.500 ευρώ, ενώ η Li Auto, αντικαθιστά τη μπαταρία των 37,2 kWh του Li One, με 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι μελωδίες των Polestar Spaces (+video)
Δοκιμές «μαϊμού» της Tesla στo Ντουμπάι;
Γιατί τα τζάμια είναι ο νέος εφιάλτης των εταιριών;