Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Slavia: Αυτό είναι το νέο πρωτότυπο ρόουντστερ της Skoda

Ελλάδα 20:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Slavia: Αυτό είναι το νέο πρωτότυπο ρόουντστερ της Skoda

ΝΕΑ

Slavia: Αυτό είναι το νέο πρωτότυπο ρόουντστερ της Skoda

ΝΕΑ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι σπουδαστές της Skoda Academy δημιούργησαν ένα νέο πρωτότυπο. Και αυτή τη φορά αποφάσισαν να τολμήσουν περισσότερο από ποτέ, παρουσιάζοντας ένα ρόουντστερ.

Advertisement
Advertisement

Το ρόουντστερ των σπουδαστών της Skoda ονομάζεται «Slavia» και αποτελεί ουσιαστικά την «ανοιχτή» έκδοση του μικρομεσαίου Scala στο οποίο άλλωστε βασίζεται.

Το όνομά του προέρχεται από τα ποδήλατα που δημιουργούσαν οι ιδρυτές της Skoda, Václav Laurin and Václav Klement, ενώ για το σχήμα του οι σπουδαστές εμπνεύστηκαν από το Skoda 1100 OHC, ένα διθέσιο ανοιχτό αυτοκίνητο του 1957 κατασκευασμένο για αγώνες αντοχής που ζύγιζε μόλις 550 κιλά.

Για τη δημιουργία του Slavia οι 31 εκπαιδευόμενοι της Skoda χρησιμοποίησαν ένα Scala από το οποίο αφαίρεσαν την οροφή και τις πίσω πλαϊνές πόρτες, ενώ ενίσχυσαν το πλαίσιο.

Advertisement
Advertisement

Skoda Slavia

Το αποτέλεσμα είναι ένα δίπορτο, διθέσιο μοντέλο με speedster στυλ πίσω τμήμα, που ενσωματώνει μια μεγάλη αεροτομή. Εντυπωσιακή είναι και η κεντρικά τοποθετημένη μεγάλη απόληξη της εξάτμισης (από την Octavia RS), ενώ οι ζάντες των 20 ιντσών προέρχονται από το Kodiaq RS.

Ειδικής επεξεργασίας είναι και το τριών στρωμάτων λευκό χρώμα του αυτοκινήτου, που ενσωματώνει και νέον μπλε ενθέματα, την ίδια στιγμή που ένα ειδικό σύστημα προβάλει κάτω από το αυτοκίνητο διάφορους εντυπωσιακούς χρωματισμούς.

Advertisement

Skoda Slavia

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα αγωνιστικά καθίσματα της Sparco με ζώνες τεσσάρων σημείων και τρυπητό δέρμα. Δέρμα βρίσκουμε επίσης σε διάφορα τμήματα της καμπίνας, στη δίχρωμη στεφάνη του τιμονιού, στον επιλογέα ταχυτήτων και σε άλλα τμήματα του εσωτερικού.

Advertisement

Skoda Slavia

Προς το παρόν και όπως έχει συμβεί και με άλλα αντίστοιχα πρωτότυπα οχήματα σπουδαστών της Skoda στο παρελθόντος, το Slavia δεν είναι προορισμένο για παραγωγή. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι έχουμε να κάνουμε με μια από τις πιο εντυπωσιακές δημιουργίες τους, που σίγουρα θα θέλαμε κάποια στιγμή να τη δούμε στους δρόμους.

Skoda Slavia

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμή: Skoda Kamiq 1.0 G-TEC 90 PS (+video)

Ένα Nissan GT-R για χωμάτινες επιφάνειες (video)

Αγόρασε αυτοκίνητο μέσω Whatsapp