Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SkyActiv-X για το επόμενο Mazda RX;

Ελλάδα 8:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SkyActiv-X για το επόμενο Mazda RX;

ΝΕΑ

SkyActiv-X για το επόμενο Mazda RX;

ΝΕΑ

Ξεχάστε αυτά που γνωρίζατε για το μηχανολογικό σύνολο του Mazda RX-9, το οποίο ενδέχεται να μην φέρει τον περιβόητο περιστροφικό κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα, στα “πηγαδάκια” των petrolheads ακούγονται φήμες σχετικά με την επιστροφή του περιβόητου wankel κινητήρα. Το πολυαναμενόμενο περιστροφικό μοτέρ θα μπορούσε να βρίσκεται μέσα στο RX-9, το οποίο αποτελεί τον διάδοχο του RX-8. Ωστόσο, τα πράγματα δείχνουν ότι η ιαπωνική εταιρεία θα θυσιάσει τον SkyActiv-R για τα… μάτια ενός 6κύλινδρου σε σειρά κινητήρα. Μάλιστα, σύμφωνα με το Jalopnik, θα συνδυάζεται με έναν υπερτροφοδότη με την απόδοση να φτάνει από 350 έως και 450 ίππους.

Παράλληλα, η Mazda διαθέτει στον κατάλογό της ήπια υβριδικά μοτέρ και σε συνδυασμό με την τεχνολογία που είναι φορτωμένα τα SkyActiv, η απόδοση και οι επιδόσεις τους θα είναι σίγουρα κορυφαίες. Συνεπώς, η ιαπωνική εταιρεία εύλογα γλυκοκοιτάζει έναν SkyActiv-X κινητήρα να εφοδιάζει το επόμενο RX. Κάτι τέτοιο δεν θα χαροποιήσει τους φανς των wankel, που αναμένουν πάνω σε αναμένα κάρβουνα για την επίσημη ανακοίνωση ότι δηλαδή επιστρέφει ο περιστροφικός κινητήρας.

Advertisement
Advertisement