Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι σκοτώνεται ο κορωνοϊός στο αυτοκίνητο μας

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι σκοτώνεται ο κορωνοϊός στο αυτοκίνητο μας

ΝΕΑ

Έτσι σκοτώνεται ο κορωνοϊός στο αυτοκίνητο μας

ΝΕΑ

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια στις Η.Π.Α. απέδειξε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να «σκοτωθεί» όταν…

Advertisement
Advertisement

 

…το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο.

Αρκεί βέβαια ο ιδιοκτήτης του να το παρκάρει στον ήλιο, αφού φαίνεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μπορούν να «σκοτώσουν» τον ιό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα πάντα με το αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, η έρευνα αποδεικνύει ότι παρότι ο κορωνοϊός επιβιώνει σε κάποιες από τις επιφάνειες του αυτοκινήτου έως και 3 ημέρες (π.χ. ατσάλι και πλαστικό) σε θερμοκρασίες κοντά στους 20 βαθμούς κελσίου, εάν η θερμοκρασία ανέβει και φθάσει κοντά στους 54 βαθμούς κελσίου, τότε το 99,9 του ιού «σκοτώνεται» σε 20 λεπτά. Σε θερμοκρασία 65 βαθμών κελσίου ο ιός εξαφανίζεται σε 5 λεπτά.

Τονίζουμε ότι στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου παρκαρισμένου στον ήλιο, ακόμη και μια ημέρα όπου η εξωτερική θερμοκρασία είναι 15 βαθμοί κελσίου, η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει στους 40 βαθμούς μέσα σε μόλις μια ώρα, ενώ εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 27 βαθμοί κελσίου, σε μια ώρα μπορεί να ανέβει στους 50 βαθμούς.

Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που οι επιστήμονες συμβουλεύουν να μην αφήνουμε μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο για αρκετή ώρα τα παιδιά ή τα κατοικίδιά μας (ακόμη και ηλεκτρονικά αντικείμενα), ιδίως εάν το έχουμε παρκάρει στον ήλιο, αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό μπορούν να αποβούν μοιραίες…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέθανε από Κορωνοϊό γνωστός Ελληνας επιχειρηματίας (upd)
Προσοχή: Ποιο είναι το πρόστιμο για τη μάσκα;
Ο κορωνοιός έστρεψε τον κόσμο στα αυτοκίνητα…

 

Advertisement