Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή: Ποιο είναι το πρόστιμο για τη μάσκα;

Ελλάδα 5:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή: Ποιο είναι το πρόστιμο για τη μάσκα;

ΝΕΑ

Προσοχή: Ποιο είναι το πρόστιμο για τη μάσκα;

ΝΕΑ

Μάσκες παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ειδικές μάσκες ή διπλή μάσκα σε σουπερμάρκετ και ΜΜΜ.

Advertisement
Advertisement

 

Νέα μέτρα, με βάση τις αποφάσεις της Επιτροπής των Ειδικών για τον κορωνοϊό τέθηκαν σε ισχύ από την παραμονή των Χριστουγέννων με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας. Τα νέα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί και θα διαρκέσουν έως και τις 2 Ιανουαρίου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ ενώ η διπλή ή ενισχυμένη μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική στα σουπερμάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα μέτρα που ισχύουν από την παραμονή των Χριστουγέννων είναι τα εξής:

-Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά και στο σκέλος των κλειστών χώρων που σχετίζονται με τη διασκέδαση και τα γυμναστήρια. Σημειώνεται ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό και στην εστίαση, κατά την είσοδο των πελατών στο μαγαζί για παράδειγμα.

Advertisement

-Διπλή μάσκα ή μάσκα ΚN95 ή FFP2 στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

-Απαγορεύονται οι δημόσιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Όσες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί από τους δήμους θα ακυρωθούν. Ωστόσο τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Advertisement

-Οι ταξιδιώτες που θα εισέρχονται στην Ελλάδα πέρα από την υποχρεωτικότητα για PCR test 72 ωρών ή Rapid test 24 ωρών, θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη μέρα και την τέταρτη μέρα από την άφιξή τους στη χώρα. Κι αυτό γιατί υπάρχουν δείγματα ότι σε πολλούς, η νόσος εμφανίζεται μετά το τεστ με το οποίο εισέρχονται στη χώρα.

-Παραμένει ισχυρή σύσταση για self test πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Advertisement

Σαρωτικοί έλεγχοι

Από το πρωί της παραμονής Χριστουγέννων τέθηκε σε ισχύ η εφαρμογή των νέων μέτρων, σε μία προσπάθεια να μπει περιοριστεί η πανδημία, και ταυτόχρονα ξεκινούν και οι σαρωτικοί έλεγχοι από την αστυνομία για την τήρησή τους.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και ευρεία διαδικτυακή σύσκεψη, που συγκάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι γενικοί διευθυντές Αστυνομίας, προκειμένου να δοθούν οι τελευταίες κατευθύνσεις για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι 10.000 αστυνομικοί είναι ήδη στους δρόμους κάθε ημέρα και καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών για την εφαρμογή των μέτρων.

Τα πρόστιμα

Για όσους δε φοράνε μάσκες τόσο σε εξωτερικούς χώρους, όσο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το πρόστιμο είναι στα 300 ευρώ.

Σε περίπτωση που ο παραβάτης δεν πληρώσει το πρόστιμο, τότε αυτό αποστέλλεται στην εφορία της κατοικίας του παραβάτη η οποία μπορεί να προβεί στις κινήσεις για τις φορολογικές οφειλές, δηλαδή κατασχέσεις ή συμψηφισμό με ενδεχόμενη επιστροφή φόρου...

 

Φωτογραφίες: Eurokinisi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δραστική μείωση μετάδοσης του κορωνοϊού στα ΜΜΜ από τη χρήση μάσκας!
Μάσκα: Πότε πέφτει πρόστιμο;
Προσοχή μόνο με μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! – Υψηλό πρόστιμο