Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Υβριδικό το επόμενο Octavia vRS

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda: Υβριδικό το επόμενο Octavia vRS

ΝΕΑ

Skoda: Υβριδικό το επόμενο Octavia vRS

ΝΕΑ

Η Skoda ετοιμάζεται να παρουσιάσει την χρονιά που μας έρχεται την πρώτη plug in υβριδική έκδοση στην γκάμα της υπό τη μορφή της Superb. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν και η επόμενη γενιά του Octavia vRS θα είναι plug in υβριδική. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά στο βρετανικό Autocar ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Skoda, Christian Strube, φάνηκε πολύ θετικός για την δημιουργία μιας υβριδικής έκδοσης του Octavia vRS καθώς πιστεύει ότι μπορεί να συνδυάσει τόσο την οικονομική καθημερινή μετακίνηση όσο και τη διασκέδαση του οδηγού της.

2017-skoda-octavia-rs-245-640

“Το Octavia είναι μια καλή πιθανότητα. Ίσως σε μία έκδοση RS – γιατί είναι ένας καλός συνδυασμός βιωσιμότητας (σ.σ. ως μοντέλο) και απόδοσης”. Αν οδηγείς -περίπου- 70 χλμ. την ημέρα μπορείς να πηγαίνεις στην δουλειά σου ηλεκτροκίνητα και αν θες να το διασκεδάσεις το Σαββατοκύριακο, τότε έχεις (σ.σ. στην διάθεσή σου) μια έκδοση RS. Είναι πολύ ωραίο (σ.σ. σαν σκέψη).

Advertisement
Advertisement

Αν μια τέτοια έκδοση κάνει την εμφάνισή της τότε το σύστημα κίνησης μετάδοσης θα είναι “λίγο πολύ” αυτό που είδαμε στο Vision RS concept που παρουσίασε η τσέχικη εταιρία στο Παρίσι. Με λίγα λόγια μιλάμε για συνδυασμένη απόδοση που ανέρχεται στους 245 ίππους, χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα των 102,4 ίππων και τον 4κύλινδρο 1.500άρη βενζίνης με απόδοση 150 ίππους.

Λόγω και το υψηλότερου βάρους του Octavia έναντι του 5θυρου hatchback αυτά τα νούμερα δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν αυξημένα ξεπερνώντας έτσι σε απόλυτους αριθμούς και την απόδοση της υπάρχουσας γενιάς του Octavia RS.