Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Skoda Vision iV Concept Teaser

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda Vision iV Concept Teaser

Mobility

Skoda Vision iV Concept Teaser

Mobility

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στην Γενεύη, το Vision iV Concept, αποκαλύπτει την ταυτότητά του: Η Skoda θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό coupe crossover με δυναμική σχεδίαση βασισμένο στην πλατφόρμα MEB, που πατά σε ζάντες 22 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

 

Με τον όμιλο Volkswagen να ανακοινώνει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων, η Skoda θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή τους. Η Τσεχική μάρκα έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για ένα ηλεκτρικό Citigo, το οποίο θα ακολουθήσει το Superb plug-in hybrid. Μέχρι το 2025, η Skoda θα έχει στη διάθεσή της συνολικά 10 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, από τα οποία τα έξι αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Για να δώσει το στίγμα της φιλικής προς το περιβάλλον μάρκας, η Skoda θα παρουσιάσει το νέο concept vehicle Vision iV τον επόμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης. Οι εικόνες teaser δείχνουν ένα Coupe Crossover, που έχει μεγάλους τροχούς όπως προστάζει η μόδα. Οι συμβατικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από πλευρικές κάμερες και δεν υπάρχουν οι κλασσικές χειρολαβές για το άνοιγμα των θυρών. Η απουσία μεσαίας κολόνας μας αποκαλύπτει πως οι πόρτες θα είναι τύπου suicide.

Το Vision iV ενσωματώνει την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Skoda, με έμφαση στις αιχμηρές γραμμές και τις γωνίες, ενώ εξακολουθεί να έχει την μπροστινή “μάσκα” παρά την έλλειψη κινητήρα. Συνολικά, μοιάζει με εξέλιξη του Vision E, του 2017 και μπορεί να είναι πιο κοντά στην παραγωγή από το αρχικό concept.

Advertisement

Με την Skoda να αποκαλύπτει σχέδια για ένα Vision E έτοιμο προς παραγωγή το 2020, ως το πρώτο αυτοκίνητο που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της μάρκας, δεν θα εκπλαγούμε αν το Vision iV περάσει άμεσα στην παραγωγή.

Οι τεχνικές προδιαγραφές δεν είναι διαθέσιμες, αλλά το Vision E είχε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με συνδυασμένη ισχύ 306 ίππων, αυτονομία 500 χλμ και μέγιστη ταχύτητα πάνω από 200 χλμ.

Advertisement

Η πρεμιέρα του Skoda Vision iV (μετά τα E, X και RS) έχει προγραμματιστεί για την πρώτη ημέρα του Press day της 89ης Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 5 Μαρτίου.