Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volkswagen I.D. R στοχεύει σε ρεκόρ στο Nurburgring

Ελλάδα 5:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volkswagen I.D. R στοχεύει σε ρεκόρ στο Nurburgring

ΝΕΑ

Το Volkswagen I.D. R στοχεύει σε ρεκόρ στο Nurburgring

ΝΕΑ

Η Volkswagen σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ικανότητες του ηλεκτρικού αγωνιστικού πρωτοτύπου I.D. R καθώς μετά την μεγάλη επιτυχία της το Pikes Peak επόμενος στόχος είναι η καταγραφή του ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο θρυλικό Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Ο χρόνος που θα πρέπει να νικήσει το I.D. R είναι το 6:45.90 που έχει σημειώσει το ηλεκτρικό NIO EP9 από το 2017 ολοκληρώνοντας το γύρο των περίπου 21 χιλιομέτρων με μέση ωριαία ταχύτητα 184 χλμ./ώρα. Η προσπάθεια για την κατάρριψη του ρεκόρ θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι όπου και οι συνθήκες για κάτι τέτοιο είναι πιο ιδανικές.
Την ευθύνη της προσπάθειας θα έχει και πάλι ο Romain Dumas ο οποίος οδηγούσε το I.D. R στο Pikes Peak και όχι μόνο σημείωσε το ρεκόρ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και τον απόλυτο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ στην διάσημη ανάβαση. Θυμίζουμε πως το I.D. R κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και φθάνει τους 680 ίππους και ζυγίζει μόλις 1.100 κιλά μαζί με τον οδηγό.


Το I.D. R αποτελεί μέρος του προγράμματος της οικογένειας ηλεκτρικών οχημάτων I.D. που θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της δραστηριοποίησης της Volkswagen στο μέλλον. Στόχος του I.D. R είναι φυσικά να αποδείξει την δυναμική αλλά και το ενδιαφέρον που μπορεί να έχει αυτό το νέο κομμάτι της αυτοκινητικής τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement