Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό SUV-Coupe της Skoda

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό SUV-Coupe της Skoda

ΝΕΑ

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό SUV-Coupe της Skoda

ΝΕΑ

Η Skoda θα βάλει στην παραγωγή το 2020 το περσινό πρωτότυπο Vision E, δημιουργώντας το πρώτο SUV-Coupe της μοντέλο, το οποίο μάλιστα θα κινείται αποκλειστικά από ηλεκτρισμό. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο θα είναι ένα από τα 5 νέα αυτοκίνητα της Skoda με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης (plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά), που θα βρίσκονται στη γκάμα της μέχρι το 2020.

Όπως προείπαμε, θα βασιστεί πάνω στο περσινό Vision E Concept της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σανγκάης και είναι δεδομένο ότι θα έχει το ίδιο, coupe-SUV αμάξωμα του πρωτότυπου. Παράλληλα, το χτίσιμό του θα γίνει στη νέα πλατφόρμα MEB για ηλεκτρικά μοντέλα του VW Group.

Θυμίζουμε ότι το Skoda Vision E έφερε για την κίνησή του 2 ηλεκτροκινητήρες, συνδυαστικής απόδοσης 306 ίππων. Παράλληλα, με μια πλήρη φόρτιση προσέφερε αυτονομία έως και 500 χλμ. Προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν αυτά τα στοιχεία ισχύσουν και στο μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Είναι δεδομένο επίσης ότι το νέο μοντέλο θα φέρει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ίσως ακόμη και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 (μπορεί να οδηγηθεί αυτόνομα, αλλά απαιτεί την παρουσία οδηγού) που έφερε και το πρωτότυπο.

Περισσότερα στοιχεία για το νέο coupe-SUV της Skoda, μεταξύ των οποίων και την ονομασία του, θα γνωρίζουμε μέσα στην επόμενη διετία.

Skoda-Vision-E-Concept-2017-a640