Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίθεση από τη Skoda στα ηλεκτρικά μέχρι το 2025

Ελλάδα 11:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίθεση από τη Skoda στα ηλεκτρικά μέχρι το 2025

ΝΕΑ

Επίθεση από τη Skoda στα ηλεκτρικά μέχρι το 2025

ΝΕΑ

Η Skoda ακολουθεί τις τάσεις της εποχής και μέσω της νέας της στρατηγικής 2025, θα διαθέτει στη γκάμα της 10 μοντέλα με διάφορα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης σε 7 χρόνια από σήμερα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, τα 10 μοντέλα με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης που θα έχει στη γκάμα της η μάρκα μέχρι το 2025, θα ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Τα 6 από αυτά θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, ενώ τα υπόλοιπα 4 θα είναι υβριδικά και plug-in υβριδικά.

Επιπλέον αυτών, στη γκάμα της Skoda θα υπάρχουν και μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα είναι όμως άκρως οικονομικά και «καθαρά», συνδυάζοντας για παράδειγμα ένα μοτέρ με φυσικό αέριο, με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα.

Χρονικά, το 2019 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του ηλεκτρικού Skoda Citigo, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας, ενώ θα μπει στην παραγωγή και η plug-in υβριδική έκδοση της Skoda Superb.

Advertisement
Advertisement

Το 2020 θα αποκαλυφθεί η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Vision E, που θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV μοντέλο. Στη συνέχεια και μέχρι το 2025 θα παρουσιαστούν και μια σειρά από άλλα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, ώστε να φθάσουμε στα 10 συνολικά στη γκάμα.

Skoda-Superb-2016-640