Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Vision GT: Αποκαλύφθηκε στην Κίνα

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Vision GT: Αποκαλύφθηκε στην Κίνα

ΝΕΑ

Skoda Vision GT: Αποκαλύφθηκε στην Κίνα

ΝΕΑ

Η Skoda ανακοίνωσε και δείχνει το teaser για το Vision GT. Το πρωτότυπο αυτό μας δείχνει πως θα είναι το Kamiq GT ένα νέο μοντέλο για την αγορά της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

 

Το πρώτο concept car έκανε πρεμιέρα πρόσφατα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Shenzhen στην Κίνα, δείχνοντας πως θα είναι ένα νέο SUV για την τοπική αγορά. Αυτό θα είναι το πέμπτο SUV της Skoda και θα είναι ένα crossover τύπου coupe, παρόμοιο με το Kodiaq GT. Σκοπός της Skoda είναι να δει μέσω του Vision GT Concept αντιδράσεις και ενδιαφέρον από τον κόσμο για το μοντέλο παραγωγής Kamiq GT, το οποίο θα παρουσιαστεί πριν από το τέλος της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

 

Με βάση την κινεζική αγορά και το Skoda Kamiq, που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα PQ34, το Kamiq GT θα είναι ένα προσιτό SUV coupe. Όπως βλέπουμε στο Vision GT, το Kamiq GT θα έχει ένα πιο ξεχωριστό σχήμα σε σχέση με το κανονικό Kamiq. Το στυλ είναι εμπνευσμένο από τα Ευρωπαϊκά μοντέλα της Skoda (βλπ Scala) από το οποίο, το Kamiq, δανείζεται το σχήμα των προβολέων και των εμπρός φωτιστικών σωμάτων.

Εκτός από τα φώτα και την κεκλιμένη γραμμή της οροφής, το Vision GT διαθέτει επίσης sportive λεπτομέρειες όπως: Οι δίχρωμε ζάντες μεγάλης διαμέτρου, που γεμίζουν τους θόλους των τροχών οι προφυλακτήρες, η «μάσκα» στο μπροστινό μέρος και ένα μεγάλο diffuser στο πίσω μέρος.

Advertisement

Άλλες προσεγμένες πινελιές περιλαμβάνουν: Τα pop-out χερούλια στις πόρτες, τη μαύρη οροφή και την εξωτερική επένδυση αλουμινίου. Προφανώς, δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο και ότι κάποια από τα χαρακτηριστικά του θα αλλάξουν πριν την παραγωγή.

Advertisement

Ο εσωτερικός σχεδιασμός παραμένει μυστικό ως τώρα, αλλά υποθέτουμε πως δεν θα είναι τόσο διαφορετικός από αυτόν του κανονικού Kamiq που πωλείται στην Κίνα. Όσον αφορά τον κινητήρα, η λογική κίνηση θα ήταν για το Kamiq GT να χρησιμοποιήσει τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.500 κ.εκ. με 111 ίππους. Στο Kamiq, αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.