Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το Skoda Kamiq

Ελλάδα 22:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το Skoda Kamiq

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το Skoda Kamiq

ΝΕΑ

Την επίσημη εμφάνισή του στο κοινό κάνει στην έκθεση της Γενεύης το Kamiq, το νέο μικρό SUV της Skoda.

Advertisement
Advertisement

Την επιτυχία του Karoq στα μικρομεσαία SUV φιλοδοξεί να πετύχει η Skoda και στη μικρότερη κατηγορία βάζοντας στο παιχνίδι το νέο Kamiq. Σύμφωνα με την εταιρία η ονομασία έχει τις ρίζες της στη γλώσσα των Inuit και εννοιολογικά συνδέεται με κάτι που σε κάνει να νοιώθεις άνετα σε όλες τις συνθήκες αλλά που ταυτόχρονα έχει τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Το μήκους 4,241 μέτρων Kamiq έχει ένα αρκετά μακρύ μεταξόνιο 2,651 μέτρων αλλά και ένα χώρο αποσκευών που φθάνει τα 400 λίτρα, κάτι που υπόσχεται ένα αρκετά χρηστικό χαρακτήρα. Ο εξωτερικός σχεδιασμός ακολουθεί την γλώσσα της Skoda δίνοντας στο Kamiq ένα αρκετά ενδιαφέρον και στυλάτο ύφος με πιο χαρακτηριστική λεπτομέρεια τα διπλά εμπρός φωτιστικά σώματα όπου τα LED φώτα ημέρας είναι ξεχωριστά από τους προβολείς.

Advertisement
Advertisement

Ένα πιο ξεχωριστό ύφος από αυτά που έχουμε συνηθίσει εντός του ομίλου Volkswagen βρίσκουμε στο εσωτερικό καθώς εδώ η κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων δεν είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό αλλά ξεχωριστή από αυτό. Μάλιστα ανάλογα με το πακέτο εξοπλισμού του αυτοκινήτου το μέγεθός της μπορεί να φθάσει έως τις 9,2 ίντσες που είναι και το μεγαλύτερο που προσφέρεται στην κατηγορία. Επιπλέον το Kamiq μπορεί να εξοπλιστεί με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα Virtual Cockpit.

To Kamiq θα είναι αποκλειστικά μπροσθιοκίνητο και θα χρησιμοποιεί τον 1.0 TSI με 115 ίππους, τον 1.5 TSI με 150 ίππους καθώς και τον 1.6 TDI με 115 ίππους ενώ θα προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο DSG επτά σχέσεων.

Advertisement

Επιπλέον θα υπάρχει δυνατότητα εξοπλισμού με ενεργητική ανάρτηση η οποία θα έχει και 10 χιλ. χαμηλότερο ύψος. Τέλος θα σημειώσουμε πως το Kamiq θα συνοδεύεται από τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθηση του ομίλου. Στο βασικό εξοπλισμό θα συμπεριλαμβάνονται τα συστήματα Front Assist και Lane Assist  ενώ θα υπάρχει δυνατότητα προσθήκης των Adaptive Cruise Control, Driver Alert, Crew Protect Assist, Side Assist, Park Assist και Auto Light Assist.

Advertisement