Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Στροφή προς τα μικρά και φθηνά ηλεκτρικά

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Στροφή προς τα μικρά και φθηνά ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Skoda: Στροφή προς τα μικρά και φθηνά ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η τσέχικη εταιρία έχει μεγάλα σχέδια για την εποχή της ηλεκτροκίνησης, καθώς σκοπεύει να φέρει στην αγορά δύο ή τρία μοντέλα μικρότερα από το Enyaq iV.

Advertisement
Advertisement

H Skoda έχει μπει δυναμικά στη νέα ηλεκτρική εποχή, έχοντας μόλις παρουσίασε και την κουπέ εκδοχή του Enyaq iV. Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν ένα ακόμα μοντέλο βασισμένο σε αυτή την πλατφόρμα, με θέσεις για επτά, όμως όπως όλα δείχνουν τα πλάνα αλλάζουν και η εταιρία στρέφεται προς μικρότερες και πιο προσιτές κατηγορίες.

Σύμφωνα με το αφεντικό της εταιρίας Thomas Schafer, τα επόμενα τρία ηλεκτρικά μοντέλα της Skoda θα είναι μικρότερα από το Enyaq και το Enyaq Coupe, αν και δεν αποκλείει και μεγαλύτερα οχήματα στο απώτερο μέλλον. Enyaq Coupe

Από αυτά τα τρία, το ένα θα είναι στην κατηγορία του ID. 3 αλλά σε μορφή σεντάν και το άλλο θα βασίζεται στην MEB Entry πλατφόρμα, και θα αντικαθιστά το Citigo e-iV το οποίο βγήκε από την παραγωγή το 2020.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο αυτό θα δανείζεται τα μηχανικά μέρη και το ηλεκτρικό σύστημα των VW ID Life και Cupra Urban Rebel, τα οποία προς το παρόν έχουμε δει ως πρωτότυπα, και θα έρθουν στην αγορά πριν το 2025 με τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 ευρώ.

Η εκδοχή της Skoda αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της ως πρωτότυπο μέσα στο 2022 και η παραγωγή του αναμένεται μέσα στο 2024.

Η Skoda πάντως σκοπεύει να έχει έως και το 70% των πωλήσεών της στην Ευρώπη αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Κάτι που μάλλον θα το επιτύχει αν όντως στοχεύσει σε πιο προσιτές επιλογές και με αυτοκίνητα που να απευθύνονται σε ένα πιο ευρύ κοινό, τομείς δηλαδή που γνωρίζει καλά από την μέχρι τώρα παρουσία της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Νέο Skoda Enyaq Coupe iV με έως και 290 ίππους
Skoda: Φρένο λόγω έλλειψης ημιαγωγών
Skoda Fabia: Πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP