Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Νέο project car με το όνομα Slavia

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Νέο project car με το όνομα Slavia

ΝΕΑ

Skoda: Νέο project car με το όνομα Slavia

ΝΕΑ

Το έβδομο αυτοκίνητο, δημιουργία των μαθητών της επαγγελματικής σχολής της Skoda ονομάζεται Slavia και πρόκειται για ένα ανοιχτό Scala.

Advertisement
Advertisement

Από την Scala στην Slavia: Οι μαθητές της επαγγελματικής σχολής της Skoda, που συμμετέχουν στην δημιουργία των project cars της εταιρίας, τιμούν τους ιδρυτές της Skoda Auto.

Οι φοιτητές της σχολής έδωσαν στο έβδομο πρωτότυπό τους το όνομα Slavia. Με αυτήν την επωνυμία οι Vaclav Laurin και Vaclav Klement πουλούσαν τα ποδήλατα με τα οποία ξεκίνησε η βιομηχανία τους. Τώρα μια έκδοση Spider του compact μοντέλου Scala, η οποία για πρώτη φορά χρησιμεύει ως βάση για το έργο του Skoda Academy, φέρει αυτό το όνομα. Το μοναδικό μοντέλο, το οποίο αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους, θα παρουσιαστεί στο κοινό σε τρεις εβδομάδες.

Οι δύο ιδρυτές της εταιρίας, ο Vaclav Laurin και ο Vaclav Klement, άνοιξαν για πρώτη φορά ένα εργαστήριο επισκευής ποδηλάτων στη Mlada Boleslav το 1895. Λίγο αργότερα, άρχισαν να σχεδιάζουν τα δικά τους ποδήλατα, και από το 1896 τα εμπορεύτηκαν με επιτυχία με το εμπορικό σήμα Slavia. Έτσι, το νέο φοιτητικό αυτοκίνητο δίνει νέα ζωή, σε έναν θρυλικό όνομα από την ιστορία της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα ταιριάζει απόλυτα με την ιδέα των μαθητών να κάνουν ένα ταξίδι στην ιστορία με το σύγχρονο Scala σε μια εποχή που τα αυτοκίνητα ήταν ανοιχτά. Ένα κλασικό Spider δεν έχει περιορισμούς. Η αφαίρεση της οροφής αντιπροσωπεύει την ελεύθερη σκέψη και την ανέμελη στάση της νέας γενιάς, έτσι το Slavia προσφέρει μια ιδιαίτερα έντονη οδηγική εμπειρία.

Η παράδοση των φοιτητικών project αυτοκινήτων Skoda ξεκίνησε το 2014, όταν οι μαθητές της επαγγελματικής της σχολής είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν και να κατασκευάσουν ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο. Καθένα από αυτά τα οχήματα απεικονίζει τη δημιουργικότητα και τη δέσμευση των φοιτητών της σχολής.

Η Ακαδημία Skoda με την σημερινή της μορφή ιδρύθηκε το 2013. Η Skoda Auto έχει επενδύσει πάνω από 300 εκατομμύρια τσεχικές κορώνες σε αυτήν.

Advertisement