Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda Fabia Monte Carlo: Με σπορ διάθεση

Ελλάδα 3:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Fabia Monte Carlo: Με σπορ διάθεση

ΝΕΑ

Skoda Fabia Monte Carlo: Με σπορ διάθεση

ΝΕΑ

Η νέα Skoda Fabia αποκτά και σε αυτή την γενιά της την σπορτίφ έκδοση Monte Carlo, με ένα πολύ όμορφο body kit αλλά χωρίς κάποιο boost σε ισχύ.

Advertisement
Advertisement

Αποτελεί μία παράδοση που δημιουργήθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια, με την Skoda να έχει υιοθετήσει το όνομα Monte Carlo για μια πιο σπορτίφ έκδοση της Fabia, η οποία να αναδεικνύει και τις επιτυχίες του αυτοκινήτου στους αγώνες WRC.

H νέα Monte Carlo βασίζεται στην Fabia τέταρτης γενιάς, η οποία διαθέτει ένα πολύ μοντέρνο και νεανικό αμάξωμα, με αρκετά μεγαλύτερες διαστάσεις από την προηγούμενη γενιά (βασίζεται στο πλαίσιο ΜQB-A0).

Στην έκδοση Monte Carlo η εμφάνιση αυτή ενισχύεται ακόμα περισσότερο με διάφορες αισθητικές επεμβάσεις, όπως η μαύρη μάσκα, οι ειδικά σχεδιασμένες για το μοντέλο ποδιές εμπρός και πίσω, ένα μεγάλο μαύρο diffuser στο πίσω μέρος και οι ειδικές μαύρες ζάντες διαμέτρου από 16 έως και 18 ίντσες.

Advertisement
Advertisement

Μερικές ακόμα λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν αυτή την έκδοση είναι η αναγραφή του ονόματος της εταιρίας σε μαύρο χρώμα, αλλά και η ύπαρξη μαύρης οροφής ως έξτρα για την δημιουργία μίας πολύ όμορφης διχρωμίας. Υπάρχουν σε επιλεγμένα σημεία οι ενδείξεις “Monte Carlo” ενώ παρέχεται και η δυνατότητα για φιμέ πλευρικά τζάμια.

Advertisement

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα τα προσκέφαλα και ένα τριάκτινο τιμόνι με διακόπτες πολλαπλών λειτουργιών. Το τιμόνι, όπως και η λαβή του χειρόφρενου και ο επιλογέας ταχυτήτων είναι καλυμμένα με δέρμα.

Το χρώμα που κυριαρχεί και στον διάκοσμο στο σαλόνι είναι το μαύρο, με κάποιες κόκκινες πινελιές στην φάσα που διατρέχει το ταμπλό, σε μέρη της κεντρικής κονσόλας και στις χειρολαβές για τις πόρτες.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης μερικά διακοσμητικά κομμάτια με εμφάνιση τύπου carbon fiber στις πόρτες και στο κάτω μέρος του ταμπλό.

Η έκδοση Monte Carlo εφοδιάζεται με όλα τα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης που υπάρχουν στις πλουσιότερες εκδόσεις της νέας Fabia, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει ένα πιο δυναμικό μοτίβο και πιο σπορτίφ γραμματοσειρές.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, η έκδοση Monte Carlo μπορεί να διατίθεται με όλους τους υπάρχοντες κινητήρες του μοντέλου, αν και η πιο ταιριαστή στην περίπτωση θα είναι αυτή με τον 1,5 των 150 ίππων με το 0-100 χλμ/ώρα σε 8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα στα 225 χλμ./ώρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποια πρόθεση της εταιρίας για κάτι ακόμα πιο δυνατό και ταιριαστό όχι μόνο στο όνομα Monte Carlo αλλά και στο αγωνιστικό παρελθόν και παρόν της εταιρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα η νέα Skoda Fabia (+τιμές)
Skoda Fabia: Πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP
Νέα Skoda Fabia: Διεθνείς διακρίσεις