Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Toyota-Panasonic για μπαταρίες υβριδικών

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Toyota-Panasonic για μπαταρίες υβριδικών

ΝΕΑ

Συνεργασία Toyota-Panasonic για μπαταρίες υβριδικών

ΝΕΑ

Η Toyota και η Panasonic θα συνεργαστούν για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στην Ιαπωνία από το 2022 όπως επιβεβαίωσαν οι δύο εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

Οι μπαταρίες θα κατασκευάζονται από την κοινοπραξία Prime Planet Energy & Solutions που ιδρύθηκε τον περασμένο Απρίλιο, της οποίας η Toyota κατέχει το 51%, ενώ η Panasonic το 49 τοις εκατό.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση το εργοστάσιο της Panasonic στο νομό Tokushima της στα δυτικά της Ιαπωνίας, θα έχει δυνατότητα να παράγει μπαταρίες για μισό εκατομμύριο οχήματα κάθε χρόνο. «Καθώς η ηλεκτροκίνηση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και η ατμοσφαιρική ρύπανση, η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται ραγδαία», ανέφερε η κοινοπραξία σε δήλωσή της. «Αυτή η επέκταση της παραγωγικής ικανότητας είναι ένα βήμα που επιτρέπει στην Prime Planet Energy & Solutions να χειριστεί την αυξανόμενη ζήτηση για μπαταρίες ιόντων λιθίου για υβριδικά οχήματα».

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ακούσει για την Toyota και την Panasonic να συνεργάζονται μέσω της κοινής επιχείρησης Prime Planet Energy & Solutions που απασχολεί περίπου 5.600 άτομα. Τον Φεβρουάριο, όπως είχαμε γράψει στο Newsauto.gr, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν για πρώτη φορά τη δημιουργία της κοινοπραξίας δηλώνοντας ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα- με τα υβριδικά να μπαίνουν στο πλάνο με την τωρινή συμφωνία. Σε αντίθεση με τις κυλινδρικές μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται από πολλά ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της Tesla, οι «πρισματικές» μπαταρίες έχουν τετράγωνο σχήμα. Η Toyota και η Panasonic συμφώνησαν αρχικά να μελετήσουν τη σκοπιμότητα μιας κοινοπραξίας που παράγει πρισματικές μπαταρίες τον Δεκέμβριο του 2017 και τώρα όπως φαίνεται έφτασε η στιγμή να γίνει πραγματικότητα το αρχικό πλάνο.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Ακόμα καλύτερα τα ηλεκτρονικά κλειδιά

VIDEO: Γνωρίστε το νέο Toyota Yaris

Advertisement

Νέο Toyota RAV-4 Plug-In Hybrid με 306 ίππους και κατανάλωση 1,0 lt/100km