Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Nissan και McLaren στην Formula E

Ελλάδα 22:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Nissan και McLaren στην Formula E

ΝΕΑ

Συνεργασία Nissan και McLaren στην Formula E

ΝΕΑ

Μονάδες ισχύος και τεχνογνωσία από την Nissan θα έχει το μονοθέσιο της McLaren στο πρωτάθλημα Formula E.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία των δύο εταιριών αναμένεται να δημιουργήσει έναν από τους πιο δυνατούς συνδυασμούς στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Μετά την επιβεβαίωση της εμπλοκής της στο πρωτάθλημα της Formula E η McLaren προχωρά σε μια εξαιρετικά σημαντική συνεργασία, καθώς η προετοιμασία για την πρώτη επαφή της με το απαιτητικό πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μονοθέσιων θα ενισχυθεί με την τεχνογνωσία της Nissan.
Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν επίσημα τη συνεργασία τους και έτσι τα μονοθέσια της McLaren θα κινούνται από τις μονάδες ισχύος της Nissan κάτι εξαιρετικά σημαντικό για το ξεκίνημα της βρετανικής εταιρίας σε ένα νέο θεσμό.
Formula-E-McLaren-Nissan

Θυμίζουμε πως η Nissan συμμετέχει στη Formula E από το πρωτάθλημα 2018-19, παίρνοντας ουσιαστικά τα ηνία από τη Renault (με την οποία ανήκουν στον ίδιο όμιλο) και συνεχίζοντας την συνεργασία της με την γαλλική ομάδα e.dams. Νωρίτερα, μέσα στη φετινή χρονιά η Nissan εξαγόρασε την e.dams προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο τόσο στο κατασκευαστικό κομμάτι όσο και στην οργάνωση της ομάδας. Η συνεργασία με την McLaren ανοίγει και για την Nissan ένα νέο κεφάλαιο καθώς είναι η πρώτη φορά που θα γίνει προμηθευτής μονάδων ισχύος για άλλη ομάδα.
Formula-E-McLaren-Nissan

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία των δύο εταιριών αναμένεται να ωφελήσει σημαντικά και τις δύο πλευρές στην προετοιμασία των μονοθέσιων τρίτης γενιάς Gen3, τα οποία θα κάνουν πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. Τα νέα μονοθέσια σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής για την Formula E, καθώς οι τεχνικοί κανονισμοί έχουν πολλές και σημαντικές αλλαγές. Μεταξύ αυτών είναι η υιοθέτηση δύο ηλεκτροκινητήρων (έναντι ενός στα σημερινά μονοθέσια) 250 kW/350 kW εμπρός/πίσω, αλλά με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού βάρους κατά 60 κιλά. Η σημαντική αύξηση της αναλογίας ισχύος/βάρους θα φέρει αντίστοιχη αναβάθμιση των επιδόσεων, κάτι που όλοι ελπίζουν πως θα δώσει περεταίρω ώθηση και θα κάνει πιο ελκυστικό το θεσμό για το παραδοσιακό κοινό των motorsport.

Formula-E-McLaren-Nissan
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδηγούμε το νέο Nissan Juke Hybrid στην Γαλλία
Ένα Nissan Leaf για το Pikes Peak
McLaren: Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV;