Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Το αυτόνομο van της Karma

Ελλάδα 19:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αυτόνομο van της Karma

Fleet Cars

Το αυτόνομο van της Karma

Fleet Cars

Όταν η Karma παρουσίασε την πλατφόρμα E-Flex τον περασμένο μήνα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι εργάζεται επίσης εντατικά σε φορτηγά με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία έχει δουλέψει επάνω σε μελλοντικά projects μηδενικών εκπομπών, χρησιμοποιώντας ως βάση ένα ηλεκτρικό van με επίπεδο 4 ημιαυτόνομης τεχνολογίας.

Παρότι εντός της φίρμας αρνήθηκαν να αποκαλύψουν περισσότερα για το νέο προϊόν, είναι σαφές πως αυτό αξιοποιεί το αμάξωμα του γνωστού μας Fiat Ducato. Η Karma λέει ότι το μοντέλο πατά στην πλατφόρμα E-Flex, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί με έως και 22 διαφορετικούς τρόπους. Σύμφωνα με την ίδια, το van είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να ενσωματώνει τόσο επίπεδες μπαταρίες επίπεδης ή σε σχήμα Ι. Το μοντέλο μπορεί επίσης να φιλοξενήσει από δυο έως τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, προκειμένου να είναι δικίνητο ή τετρακίνητο. Το φορτηγό είναι επίσης ικανό να υποστηρίζει ακόμη και αμφίδρομη φόρτιση, η οποία αποτελεί σίγουρα πρόσθετο πλεονέκτημα.

Advertisement
Advertisement

Το van της Karma θα διαθέτει αυτόνομο σύστημα οδήγησης που προέρχεται από την WeRide. Αυτό χρησιμοποιεί ποικιλία αισθητήρων Lidar και ραντάρ καθώς και κάμερα αλλά και εξελιγμένο GPS. Αυτό δίνει τη δυνατότητα για 360° θέα του περιβάλλοντος χώρου σε πραγματικό χρόνο. Όλες αυτές οι πληροφορίες τροφοδοτούνται σε μια υπολογιστική πλατφόρμα NVIDIA Drive AGX Pegasus η οποία διαθέτει δύο επεξεργαστές Xavier και δύο GPU Tensor Core. Έτσι επιτρέπεται μια άνευ προηγουμένου πληρότητα σε ότι αφορά στις λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, καθώς και ασφαλή, άκρως αυτοματοποιημένη και πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα, ο αντιπρόεδρος της Karma για την αυτόνομη οδήγηση και τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού δήλωσε: “Εργαζόμαστε με τους ηγέτες της τεχνολογίας όπως είναι η WeRide και η NVIDIA, με αυτό τον τρόπο σκοπεύουμε να προσφέρουμε μοναδικές λύσεις στην αγορά με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα”.