Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμβάλλει στην καταπολέμηση του Έμπολα η Hyundai

Ελλάδα 5:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συμβάλλει στην καταπολέμηση του Έμπολα η Hyundai

ΝΕΑ

Συμβάλλει στην καταπολέμηση του Έμπολα η Hyundai

ΝΕΑ

Μακριά από τη δική μας πραγματικότητα, σε πιο ταλαιπωρημένα μέρη του πλανήτη, αντί για «πολέμους» κομμάτων, έχουμε «πολέμους» ενάντια σε θανατηφόρους ιούς. Όπως ο Έμπολα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ενεργή συμμετοχή σε αυτόν έχει η Hyundai Motor Group καθώς θα δωρίσει 21 ασθενοφόρα Starex στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για τη στήριξη των δραστηριοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο της επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβερία. Τα οχήματα αυτά είναι εξοπλισμένα με αναπνευστήρες, φιάλες οξυγόνου και άλλα ιατρικά κιτ και θα παραδοθούν στην κυβέρνηση της Λιβερίας μέσω του ΟΗΕ για την υποστήριξη ιατρικών δραστηριοτήτων.

«Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειές μας θα συμβάλουν στην παγκόσμια μάχη κατά του θανατηφόρου ιού», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Kwang Guk Lee, Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Company.

Advertisement
Advertisement

Ο θανατηφόρος ιός Έμπολα, που ξέσπασε στη Γουινέα πέρυσι, αυτή τη στιγμή εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπως η Λιβερία, η Σιέρα Λεόνε, η Νιγηρία, το Μάλι και η Σενεγάλη, με κρούσματα ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Ισπανία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), από τις 19.648 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν (έως τις 23ης Δεκεμβρίου), σημειώθηκαν 7.645 θάνατοι.

Επιπροσθέτως, η Hyundai Motor Company, έχει δραστηριοποιηθεί στην δημιουργία θέσεων εργασίας και την παροχή εκπαιδευτικών δυνατοτήτων σε υπανάπτυκτες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής. Το 2013 δημιούργησε το «Hyundai-KOICA Dream Center», το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της εταιρείας, στην Γκάνα. Πρόκειται για ένα εγκεκριμένο από την κυβέρνηση τεχνικό λύκειο, το οποίο ίδρυσε η Hyundai σε συνεργασία με την KOICA, μια κορεατική κυβερνητική υπηρεσία, και το Plan Korea, ένα υποκατάστημα μιας από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες οργανώσεις για την ανάπτυξη των παιδιών, την οργάνωση Plan International. Ακολούθησαν αντίστοιχα κέντρα στην Καμπότζη, τη Γκάνα και την Ινδονησία.