Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύγκρουση Golf με Scania για καλό σκοπό (VIDEO)

Ελλάδα 3:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύγκρουση Golf με Scania για καλό σκοπό (VIDEO)

ΝΕΑ

Σύγκρουση Golf με Scania για καλό σκοπό (VIDEO)

ΝΕΑ

Πώς αντιδρά ένα Volkswagen Golf σε σύγκρουση με ένα μεγάλο φορτηγό; Στο πλαίσιο των ερευνών για τη σχεδίαση των μπαταριών στα μεγάλα οχήματα, η Scania επιχειρεί να πάρει κάποιες σημαντικές απαντήσεις κάνοντας δοκιμές πρόσκρουσης.

Advertisement
Advertisement

Δεν υπάρχει σενάριο που να τελειώνει καλά για το μοντέλο της VW σε ότι έχει να κάνει με τα crash tests του είδους αλλά αυτό δεν ήταν το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση.

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας και επειδή η ανάγκη εξηλεκτρισμού «χτυπάει την πόρτα» και των μεγαλύτερων σε διαστάσεις οχημάτων του δρόμου, οι εταιρείες οφείλουν να κάνουν τις δικές τους έρευνες και μελέτες σχετικά με το πώς θα κάνουν τα πάντα με ασφάλεια. Η Scania που έχει προχωρήσει σε έρευνες για το θέμα της ηλεκτροκίνησης των μεγάλων φορτηγών, έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που δείχνει την πλευρική σύγκρουση ενός Golf πάνω στο σημείο όπου είναι αποθηκευμένες οι μπαταρίες ενός τράκτορα.

Advertisement
Advertisement

Ο όγκος των δεδομένων που προκύπτει μετά από κάθε τέτοια δοκιμή, φέρνει τις εταιρείας μπροστά στην ανάγκη αναθεώρησης του σχεδιασμού μέρους ή και ολόκληρου του οχήματος. Φυσικά δεν είναι καθόλου απλό, καθώς όπως εξηγεί η Scania σε ένα δελτίο τύπου για το τεστ, αρκετοί μήνες προγραμματισμού, προσομοιώσεων και έρευνας πέρασαν πριν από την εκτέλεση του πραγματικού crash test. Ο στόχος για τους μηχανικούς δεν είναι τόσο πολύ να μάθουν κάποια πράγματα από την πραγματική συντριβή αλλά να επιβεβαιώσουν τις προσομοιώσεις που έχουν ήδη κάνει στους υπολογιστές τους. Το αποτέλεσμα της δοκιμής πάντως ήταν πολύ ενθαρρυντικό για τις μπαταρίες, οι οποίες έμειναν άθικτες όπως φαίνεται και στο video, που σημαίνει πως η δουλειά στο εργαστήριο πραγματικά «έπιασε τόπο».

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Scania AXL: Το πρώτο φορτηγό αυτόνομης οδήγησης (VIDEO)

Μια εκτενής ματιά στο πανίσχυρο VW Golf R (VIDEO)

Advertisement

To νέο VW Golf τώρα και με φυσικό αέριο

 

 

Advertisement