Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SEAT: Κατοικίδια στο αυτοκίνητο

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SEAT: Κατοικίδια στο αυτοκίνητο

ΝΕΑ

SEAT: Κατοικίδια στο αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Από μια έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία για λογαριασμό της Seat, προκύπτει πως το 50% όσων έχουν κατοικίδιο, όταν το έχουν μαζί στο αυτοκίνητο, είναι πολύ πιο προσεκτικοί.

Advertisement
Advertisement

Οι τετράποδοι φίλοι, τα κατοικίδια, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους Βρετανούς να είναι καλύτεροι οδηγοί σύμφωνα με την έρευνα της SEAT, από την οποία αποδεικνύεται πως πάνω από τους μισούς ιδιοκτήτες σκύλων, παραδέχονται ότι οδηγούν πιο προσεκτικά με τον τετράποδο φίλο τους στο αυτοκίνητο. Αντίθετα, το 20% των ερωτηθέντων, παραδέχτηκε πως παραβιάζει αρκετούς κανόνες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της μετακίνησης. Οι ποινές στη Βρετανία είναι αρκετά μεγάλες και ενδεικτικά αναφέρουμε πως για τη μη πρόσδεση του σκύλου κατά τη μεταφορά του με αυτοκίνητο, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και τις 5.730 ευρώ, με επιπλέον επιβάρυνση του οδηγού με 9 βαθμούς ποινής στο point system.

Advertisement
Advertisement

Το ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας που διεξήχθη με παραγγελία της Seat Βρετανίας, είναι αυτό που αποδεικνύει την επιπλέον προσοχή που δείχνουν οι οδηγοί στο δρόμο και στους κανόνες του ΚΟΚ όταν έχουν το κατοικίδιό τους μαζί. Μάλιστα, στις ηλικίες από 18 έως 24 χρόνων που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, με δεδομένο πως είναι το ηλικιακό group των οδηγών που θεωρείται από τα πλέον «επικίνδυνα» για εμπλοκή σε ατύχημα στη Βρετανία, σε ποσοστό 69% οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως οδηγούν πιο προσεκτικά με το κατοικίδιό τους στο αυτοκίνητο. Ίσως (και) εκεί να βρίσκεται μια διέξοδος στο πρόβλημα με τα τροχαία ατυχήματα, καθώς σε μια ακόμα περίπτωση προκύπτει πως η συνύπαρξη με κάποιο κατοικίδιο, κάνει καλό σε πολλά επίπεδα.