Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ποιο αυτοκίνητο οι πίσω επιβάτες κινδυνεύουν να ψηθούν;

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποιο αυτοκίνητο οι πίσω επιβάτες κινδυνεύουν να ψηθούν;

ΝΕΑ

Σε ποιο αυτοκίνητο οι πίσω επιβάτες κινδυνεύουν να ψηθούν;

ΝΕΑ

Τα καθίσματα του πολυτελούς αυτοκινήτου αποδεικνύονται «αχίλλειος πτέρνα» του και η αμερικανική εταιρεία προχωράει σε ανάκληση.

Advertisement
Advertisement

Μία ανανέωση στο λογισμικό του θα χρειαστεί το πολυτελές σεντάν της Lucid, αφού βρέθηκε στα πίσω καθίσματα μία ιδιαίτερη αστοχία η οποία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τους επιβάτες.

Εάν κάποιος έχει στην κατοχή του το Lucid Air, τότε καλό θα ήταν να βεβαιωθεί πως το λογισμικό είναι ενημερωμένο. Ειδάλλως, οι πίσω επιβάτες θα… ψηθούν με τα θερμαινόμενα καθίσματα τα οποία καταπώς φαίνεται ανεβάζουν υπερβολικά μεγάλη θερμοκρασία λόγω μίας ιδιοτροπίας στο design του πίσω μέρους.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ενημερώθηκε πρώτη φορά για το πρόβλημα την 1η μέρα του Αυγούστου, όταν ένας πελάτης τους ενημέρωσε πως τα πίσω καθίσματα έχουν… απανθρακωθεί.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, ξεκίνησε μία έρευνα πάνω στο ζήτημα, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία έλαβε άλλα τρία παράπονα από κατόχους. Ένας από αυτούς μάλιστα, προσπάθησε με το δάχτυλό του να δει γιατί έχει παραμορφωθεί το κάθισμα και έπαθε έγκαυμα!

Στην έρευνα που διεξήχθη, η Lucid βρήκε πως μερικές εκδόσεις του λογισμικού έσβηναν τη λειτουργία συντήρησης θερμοκρασίας την ώρα που το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο.

Advertisement

Μάλιστα, δικαιολόγησε την αστοχία λέγοντας, ότι το πιθανότερο είναι πως αυτό συμβαίνει όταν το αυτοκίνητο δεν κινείται, τα θερμαινόμενα καθίσματα λειτουργούν και οι ζώνες είναι δεμένες. Αυτό μπορεί δηλαδή να συμβεί σε κάποιον που δεν έχει βγει από το παρκαρισμένο του αυτοκίνητο ή όταν το παιδικό κάθισμα είναι δεμένο.

Ευτυχώς, για όλους τους κατόχους όμως, η λύση είναι απλή. Η Lucid έπαψε να χρησιμοποιεί την έκδοση λογισμικού που αφήνει το θερμαινόμενο κάθισμα ανεξέλεγκτο και έστειλε ενημερωμένο λογισμικό στην προσπάθειά της να αφαιρέσει το άστοχο από τα Lucid Air των πελατών της.

Advertisement

Στην προσπάθειά της λοιπόν να προλάβει παρόμοια περιστατικά που πιθανότατα να αποδειχθούν επικίνδυνα, η αμερικανική εταιρεία ξεκίνησε τις ανακλήσεις. Τονίζει μάλιστα, ότι μέρος αυτού του εγχειρήματος θα είναι να αποζημιώσει όσους πελάτες υπέστησαν οικονομικές ζημίες λόγω αυτού του προβλήματος.

Τα 1.267 έφτασε ο αριθμός των αυτοκινήτων που επηρεάστηκαν κατά αυτόν τον τρόπο από τα θερμαινόμενα καθίσματα και αν κάποιος κάτοχος του Lucid Air θέλει να μάθει εάν ένα από αυτά είναι δικό του, δεν έχει παρά να ελέγξει την τελευταία ενημέρωση του λογισμικού.

Advertisement

Λεπτομερώς, οι «κακές» εκδόσεις είναι από τη 2.1.0 έως τη 2.1.20. Εφόσον το Air σας έχει την έκδοση 2.1.26 ή κάποια ακόμα νεότερη, τότε είστε ασφαλείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το ηλεκτρικό Lucid Air
Αυτά είναι τα 3 πιο ασφαλή ηλεκτρικά για παιδιά
Σε τι συμφώνησε η Aston Martin με τη Lucid Motors;