Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία τρεις μοναδικές πρωτότυπες Alfa Romeo

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία τρεις μοναδικές πρωτότυπες Alfa Romeo

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία τρεις μοναδικές πρωτότυπες Alfa Romeo

ΝΕΑ

Ο οίκος RM Sotheby’s ανακοίνωσε πως θα θέσει σε δημοπρασία τα τρία πρωτότυπα Alfa Romeo Berlina Aerodinamica Tecnica που παρουσιάστηκαν στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Τορίνο το 1953, 1954 και 1955

Advertisement
Advertisement

Τα μοναδικά και φυσικά εξαιρετικά σπάνια πρωτότυπα είναι γνωστά με την ονομασία B.A.T.5, B.A.T.7 και B.A.T.9d και έχουν σχεδιαστεί από τον Franco Scaglione, ενώ είναι χειροποίητα κατασκευασμένα από τον Bertone. Θεωρούνται ως τρία από τα πιο σημαντικά πρωτότυπα που έχουν παρουσιαστεί ποτέ.

Ο Scaglione σχεδίασε το πρώτο B.A.T.5 ως ένα πρωτότυπο με κορυφαία αεροδυναμική συμπεριφορά που όμως θα συνδύαζε και την στιλάτη αισθητική. Παρουσιάστηκε σε μια σκούρα γκρι απόχρωση στο Σαλόνι αυτοκινήτου του Τορίνο το 1953 και τον ίδιο χρόνο πουλήθηκε σε έναν αμερικάνο εισαγωγέα ο οποίος με την σειρά του μετά από κάποια χρόνια το πούλησε στον Joe Pyrsak ο οποίος το κράτησε στην κατοχή του για 30 χρόνια. Το 1987 το αυτοκίνητο πουλήθηκε σε έναν συλλέκτη και του έγινε ολική ανακατασκευή για να κερδίσει την επόμενη χρονιά το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του στο Pebble Beach Concours d’Elegance.

Alfa-Romeo-Berlina-Aerodinamica-Tecnica

Advertisement
Advertisement

Όπως και το B.A.T.5 έτσι και το B.A.T.7 που παρουσιάστηκε στο Τορίνο το 1954 βασιζόταν σε μια Alfa Romeo 1900. Ο Scaglione δούλεψε ακόμα περισσότερο στην αεροδυναμική απόδοση επιτυγχάνοντας έναν εκπληκτικό συντελεστή Cd:0,19. Και αυτό το αυτοκίνητο πωλήθηκε στις ΗΠΑ περνώντας από τα χέρια αρκετών ιδιοκτητών για να ανακατασκευαστεί στην αρχική του μορφή τη δεκαετία του ΄80. Με το B.A.T.9d ο Scaglione ήθελε να προσθέσει στη δημιουργία του και περισσότερη πρακτικότητα, κάτι που οδήγησε στην κατάργηση των μεγάλων πίσω πτερυγίων ενώ μπροστά ενσωμάτωσε την κλασική μάσκα της Alfa Romeo.

Τα τρία αυτοκίνητα θα πωληθούν όλα μαζί σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στις 28 Οκτωβρίου με τις πρώτες εκτιμήσεις να υπολογίζουν πως η τιμή που θα φθάσουν θα κυμανθεί μεταξύ 14 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Alfa-Romeo-Berlina-Aerodinamica-Tecnica

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Τίτλοι τέλους για το μηχανικό χειρόφρενο

Advertisement

Η άγρια ομορφιά της Alfa Romeo Giulia GTAm (video)

Κατασκοπεία: Τα μυστικά του νέου SUV της Alfa Romeo