Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η άγρια ομορφιά της Alfa Romeo Giulia GTAm (video)

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η άγρια ομορφιά της Alfa Romeo Giulia GTAm (video)

ΝΕΑ

Η άγρια ομορφιά της Alfa Romeo Giulia GTAm (video)

ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή Alfa Romeo Giulia GTAm μας δείχνει στην πράξη τις αρετές της, πιστοποιώντας τον τίτλο της κορυφαίας έκδοσης της γκάμας.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλίδα ντίβα συμμετείχε σε μία εκδήλωση στο Gstaad της Ελβετίας, στην οποία βρέθηκαν διάφορα supercars από όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες τους είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους, στο ασφαλές περιβάλλον ενός αεροδρομίου.

Η Alfa Romeo Giulia GTAm αποτελεί, μαζί με την GTA τις τελευταίες προσθήκες στη γκάμα του ιταλικού σεντάν. Η πρώτη και πιο σκληροπυρηνική διαθέτει αρκετά στοιχεία που την κάνουν μία άκρως ειδική έκδοση, όπως την απουσία των πίσω καθισμάτων, στη θέση τους έχει τοποθετηθεί το απαραίτητο roll bar, ο πυροσβεστήρας και ο αποθηκευτικός χώρος για τα κράνη. Επίσης δεν υπάρχουν εσωτερικές επενδύσεις και χειρολαβές, οι οποίες έχουν αντικατασταθεί από λουριά, ενώ τα πλαϊνά παράθυρα και πίσω παρμπρίζ είναι κατασκευασμένα από πλαστικό υλικό.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, εξέχοντα ρόλο στην εντυπωσιακή εμφάνιση παίζουν το τεράστιο diffuser και η ανθρακονημάτινη αεροτομή. Επίσης, οι δύο εξατμίσεις της Akrapovic είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο, ενώ το αεροδυναμικό bodykit διαθέτει ενεργά βοηθήματα, όπως το εμπρός splitter που έχει εξελιχθεί με τη βοήθεια της Sauber Engineering, ενώ τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κατά 50 mm, τόσο εμπρός, όσο και πίσω.

Χάρη στα παραπάνω, το συνολικό βάρος της GTAm είναι μικρότερο κατά 100 κιλά, σε σχέση με την έκδοση Quadrifoglio, ενώ διαφορές βρίσκουμε και στα μηχανικά μέρη. Πιο συγκεκριμένα κάτω από καπό βρίσκεται ένας V6 κινητήρας 2,9 λίτρων, με διπλά turbo και απόδοση 540 ίππων, ενώ οι επιδόσεις και κυρίως η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα έχουν βελτιωθεί, καθώς με τη βοήθεια του launch control και του αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, η Giulia GTAm χρειάζεται 3,6 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα για την βελτίωσης της οδικής ασφάλειας!

Που επιτρέπεται και που απαγορεύεται να κινούνται τα ηλεκτρικά οχήματα

Τέλος το «γρηγορόσημο» στα νέα διπλώματα

Advertisement