Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μια σπάνια Porsche 911 Speedster

Ελλάδα 16:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία μια σπάνια Porsche 911 Speedster

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μια σπάνια Porsche 911 Speedster

ΝΕΑ

Αν η 911 Speedster concept που παρουσίασε πρόσφατα η Porsche σας έκανε τα σάλια να τρέχουν και έχετε μια ιδιαίτερη αδυναμία σε γερμανικά “κομμένα” παρμπρίζ, τότε ρίξτε μια πολύ καλή ματιά σε αυτή εδώ την σπάνια Speedster που θα βγει σε δημοπρασία σε δύο περίπου μήνες. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι 911 Speedster ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες εκδόσεις του coupe της Porsche από το μικρότερο σε ύψος παρμπρίζ τους αλλά και το πλαστικό double bubble κάλυμμα της υφασμάτινης οροφής, δύο στοιχεία που κάνουν την αειθαλή σχεδίαση της 911 ακόμη πιο ξεχωριστή και ποθητή.

Porsche-911-Speedster-Sothebys-640

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για αυτή την κατακόκκινη (Guards Red ) 911 Speedster του 1994, μία από τις μόλις 936 που κατασκευάστηκαν και ήταν βασισμένες στην αντίστοιχη κάμπριο έκδοση του μοντέλου των Γερμανών. Η συγκεκριμένη 911 Speedster είναι φυσικά σε άριστη κατάσταση και έχει διανύσει λιγότερα από 2.500 χιλιόμετρα από την ημέρα που κύλισε για πρώτη φορά τους τροχούς της. Κινείται από τον θρυλικό πλέον αερόψυκτο flat six των 3,6 λίτρων ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 250 ίππους και χαρίζει στην 911 Speedster τελική της τάξης των 262 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Porsche-911-Speedster-Sothebys-640-2

Πρόκειται για μοντέλο που δεν έχει δεχτεί τις “turbo look” περιποιήσεις της Porsche, πουν δίνουν στο μοντέλο φαρδύτερα φτερά και μεγαλύτερο συνολικά πλάτος και μέρχι σήμερα ανήκει σε μόλις έναν ιδιοκτήτη ο οποίος και την φυλάσσει σε κλιματιζόμενο κτίριο. Με τις Speedster εκείνης της εποχής να είναι συνήθως σπαρτιάτικες σε εξοπλισμό, όπως άλλωστε ήταν και η φιλοσοφία του μοντέλου, αυτή εδώ θα σας… καλομάθει αφού στον εξοπλισμό της περιλαμβάνεται υδραυλικό τιμόνι, air condition, ηχοσύστημα και ABS…

Porsche-911-Speedster-Sothebys-640-3

Advertisement

Για να την κάνετε δική σας το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να συμμετέχει στην δημοπρασία του RM Sotheby’s που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Αυγούστου στο Monterey της California.