Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μια συλλογή με σπάνια αμερικάνικα

Ελλάδα 23:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε δημοπρασία μια συλλογή με σπάνια αμερικάνικα

ΝΕΑ

Σε δημοπρασία μια συλλογή με σπάνια αμερικάνικα

ΝΕΑ

Μια «μυστική» συλλογή με πολλές και ενδιαφέρουσες Plymouth του 1932 μεταξύ άλλων, δημοπρατείται στις 14 Νοεμβρίου  στο Κάνσας των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Ο Paul Adair, ένας τραπεζίτης από το Κάνσας Σίτι, είχε παθολογική αγάπη για τα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα για τα μοντέλα του 1932 από την Plymouth.

Μετά το θάνατό του τον Νοέμβριο του 2019, η οικογένειά του ανακάλυψε τη «μυστική συλλογή» που είχε τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του, όπου συνέλεγε παλιά αυτοκίνητα –κυρίως Plymouth– καθώς και διάφορα ανταλλακτικά της Mopar. Αυτό ήταν το μυστικό του πάθος για το οποίο οι συγγενείς αναφέρουν πως δεν ήξεραν τίποτα.  Αυτή η συλλογή λοιπόν, πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα και μάλιστα στο μέρος όπου τα αυτοκίνητα βρίσκονται. Βλέπετε, μετά από τόσες δεκαετίες απλoύ μαζέματος όσων αυτοκινήτων προκαλούσαν το ενδιαφέρον του Adair και μπορούσε φυσικά να αγοράσει, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί η αλήθεια που για τα περισσότερα από τα μοντέλα της συλλογής, ήταν παραπάνω από σκληρή. Η απλή αποθήκευση δεν βοηθάει στη συντήρηση και διατήρηση των αυτοκινήτων και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν, οι πολλές δεκαετίες που τα αυτοκίνητα αυτά έμεναν «κρυμμένα» και χωρίς δραστηριότητα, είχαν ως φυσικό επακόλουθο να έχουν γίνει πολλά από αυτά, πραγματικά ερείπια που θέλουν πολλά χρήματα για να επανέλθουν έστω και ως ένα βαθμό σε καλή κατάσταση. Η κακή επιλογή του εκλιπόντος ιδιοκτήτη, είχε να κάνει με τους χώρους ορυχείων άλατος που χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση- καθώς ως γνωστόν το αλάτι δεν κάνει και πολύ καλό στη λαμαρίνα. Ο οίκος Van Der Brink Auctions έχει αναλάβει να βρει νέα σπίτια για τα μοντέλα αυτά που αποτέλεσαν το πάθος ενός ανθρώπου για πολλές δεκαετίες.

Όπως φάνηκε από την απογραφή των ευρημάτων, ο Adair είχε ένα ξεκάθαρο πάθος για τις Plymouth του 1932, από τις οποίες συνέλεξε 14- μεταξύ των οποίων βρέθηκε και ένα υπερσπάνιο μοντέλο, ένα από τα 259 τετράθυρα Phaeton Convertible που κατασκευάστηκαν ποτέ. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης πολλά DeSoto (ένα Roadster του 1931, δύο Roadster του 1932, καθώς και ένα Sedan), ένα Dodge Sedan του 1932 και μερικά αυτοκίνητα- ειδικές κατασκευές. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί επιτόπου στο Atchison του Κάνσας, ενώ παράλληλα θα μπορεί να συμμετάσχει κανείς και διαδικτυακά στις 14 Νοεμβρίου 2020, με την εγγραφή για τους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώνεται την Παρασκευή στις 13 Νοεμβρίου.

Advertisement

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Πωλείται μια ιδιαίτερη συλλογή αυτοκινήτων 

Δημοπρασία με πραγματικά σπάνιες BMW

Advertisement

Θα μπορούσε να είναι διαφήμιση για… κολλύριο