Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται μια ιδιαίτερη συλλογή αυτοκινήτων

Ελλάδα 13:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλείται μια ιδιαίτερη συλλογή αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Πωλείται μια ιδιαίτερη συλλογή αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Μια συλλογή 16 αυτοκινήτων ενός ιδιώτη συλλέκτη που θα βγει προς πώληση σε λίγες μέρες, περιλαμβάνει και μερικά «διαμάντια», όπως είναι η Jaguar D-Type και η Citroen DS Safari του 1957.

Advertisement
Advertisement

Μια συλλογή αυτοκινήτων που περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος αυτοκινήτων σε ότι αφορά το είδος και το ύφος τους, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στις τάξεις των συλλεκτών. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, η συλλογή των 16 αυτοκινήτων που θα διατεθεί από την Silverstone Auctions με live online διαδικασία πώλησης στις 23 Μαΐου, έχει κάποια ξεχωριστά κομμάτια που μπορεί να ενδιαφέρουν πολλούς.

Advertisement
Advertisement

Κατ’ αρχήν, η Jaguar D-Type που έχει κατασκευαστεί με τη χρήση πρωτότυπων και αυθεντικών μεν αλλά απορριφθέντων από την επίσημη διαδικασία της παραγωγής, τμημάτων. Είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις εκείνες των replica αυτοκινήτων που έχουν πιστοποιητικά καταχώρησης ως κλασσικά- ιστορικά, μια και όλα τα τμήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί, είναι αυθεντικά και κατασκευασμένα από την Jaguar. Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που λόγω της συγκεκριμένης κατασκευαστικής ιδιαιτερότητας, η τιμή πώλησης είναι κλάσμα εκείνης του αυθεντικού (με αριθμό πλαισίου και matching numbers σε όλα τα μέρη) αλλά το μοντέλο χαίρει εκτίμησης από συλλέκτες και μη.

Από την ίδια συλλογή βρίσκουμε και μια σπάνια έκδοση δεξιοτίμονης station wagon Citroen DS Safari, ένα Type 35 εμπνευσμένο από το αγωιστικό της Bugatti, καθώς και ένα πολύ όμορφο Austin A90 Atlantic Convertible (όπως έλεγε τα «ανοιχτά» της αυτοκίνητα η εταιρεία), ένα μοντέλο που έμεινε στην παραγωγή από το 1949 έως το 1952, με λιγότερα από 50 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Advertisement

 

Advertisement