Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια ιδιαίτερη Porsche 928 αφιέρωμα στο… millennium

Ελλάδα 19:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια ιδιαίτερη Porsche 928 αφιέρωμα στο… millennium

ΝΕΑ

Μια ιδιαίτερη Porsche 928 αφιέρωμα στο… millennium

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε πάνω σε σχέδια του καλλιτέχνη Daniel Arsham από τη Νέα Υόρκη, που είχε ως στόχο να κάνει την Porsche 928 αυτοκίνητο της «εποχής» του 2000.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο που έμεινε στην παραγωγή από την Porsche για 18 ολόκληρα χρόνια, σταμάτησε να παράγεται λίγο πριν το millennium.

Αυτό ήταν και ο λόγος που οδήγησε τον Arsham να σχεδιάσει μια 928 που θα «ταίριαζε» στην αισθητική του 2000. Η Porsche Nebula 928, είναι ένα μοναδικό όσο και εντυπωσιακό αυτοκίνητο, με «σάρκα και οστά» και όχι στις οθόνες κάποιου υπολογιστή, αφού υλοποιήθηκε παρά το αυξημένο κόστος.

Advertisement
Advertisement

Οι επανασχεδιασμένοι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες διαθέτουν μοναδικές μονάδες φωτισμού LED που διαμορφώνονται από διασυνδεδεμένους κύκλους και αυτό είναι το μοτίβο που είχε επικρατήσει μεταξύ 1997 και 2004. Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένα φωτιζόμενο σήμα Nebula με μια φανταχτερή γραμματοσειρά και ένα μεγάλο πίσω φτερό, σαν εκείνο που βρίσκουμε στην 996 GT3.

Η ιριδίζουσα ροζ απόχρωση του αμαξώματος είναι ακόμα μια αναφορά στο millennium, ενώ οι τροχοί με τα διπλά τρίγωνα, βασίζονται αισθητικά σε εκείνους του πρωτότυπου Porsche Panamericana του 1989. Στην καμπίνα, το θέμα συνεχίζεται με αποχρώσεις του ροζ και του μωβ.

Advertisement

Τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά ωστόσο είναι το τιμόνι και ο αλουμινένιος επιλογέας των ταχυτήτων με την ιδιαίτερη λαβή. H Nebula 928 εκτίθεται στην έκθεση Porsche X που λειτουργεί στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ SXSW, στο Ώστιν του Τέξας μεταξύ 10 και 19 Μαρτίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Vasseur: Πουθενά αλλού δεν είχα περισσότερη εξουσία
Εκρηκτική KTM Super Duke RR: 180 ίπποι, 180 κιλά
Γιατί αναστατώθηκε ο στρατός με την Aston Martin Valkyrie;