Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε απόσταση «αναπνοής» καινούργια και εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Ελλάδα 3:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε απόσταση «αναπνοής» καινούργια και εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

ΝΕΑ

Σε απόσταση «αναπνοής» καινούργια και εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

ΝΕΑ

Σε μόλις 745 οχήματα ορίζεται η διαφορά των δύο κατηγοριών οχημάτων στις πωλήσεις Σεπτεμβρίου. Αμφιβόλου ποιότητας πολλά από τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα. Γυρίζει η αγορά χρόνια πίσω…

Advertisement
Advertisement

Οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στις παραδόσεις καινούριων αυτοκινήτων εξαιτίας της έλλειψης των τσιπ φαίνεται ότι έχουν οδηγήσει πάρα πολλούς καταναλωτές στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα οποία σημειώνουν σημαντική άνοδο τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και στο 9μηνο.

Σημειώστε οτι, όσο δεν υπάρχει ακόμα ενιαίο ευρωπαϊκά,  ιστορικό των αυτοκινήτων -ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να ξέρει τι αγοράζει- τόσο θα μπαίνουν στη χώρα πολλά γυαλιστερά… σαπάκια. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που πολλοί αγοραστές δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν το καινούργιο…

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαθαίνοντας να… περιμένουμε!

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 5.802 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 10,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 να υπενθυμίσουμε πως οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 6.547 μονάδες σημειώνοντας πτώση 7,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Advertisement

Η διαφορά επομένως στις πωλήσεις καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανέρχεται σε μόλις 745 μονάδες.

Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε πως σε σύνολο 6.547 καινούριων αυτοκινήτων τα 2.970 αφορούσαν σε εταιρικά οχήματα οπότε τα 3.577 αυτοκίνητα αποκτήθηκαν από ιδιώτες καταναλωτές.

Η σύγκριση επομένως στις πωλήσεις θα πρέπει να γίνει μεταξύ εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και καινούριων σε ιδιώτες όπου διαπιστώνει κανείς ότι τον Σεπτέμβριο έχουν πουληθεί 2.225 περισσότερα εισαγόμενα μεταχειρισμένα από ότι καινούρια οχήματα στην Ελλάδα.

Advertisement

Σε επίπεδο 9μηνου οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 47.999 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 4,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Στο 9μηνο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 81.042 οχήματα καταγράφοντας άνοδο 37,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Οπότε η διαφορά μεταξύ καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ ανέρχεται σε 33.043 μονάδες.

Ωστόσο σε σύνολο 81.042 οχημάτων τα 41.646 αυτοκίνητα αποκτήθηκαν από εταιρείες χρονομίσθωσης και ενοικίασης οπότε τα 39.396 οχήματα αποκτήθηκαν από ιδιώτες καταναλωτές.

Όπως είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς στο 9μηνο πουλήθηκαν 8.603 περισσότερα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από καινούρια!

Ρεκόρ μεταβιβάσεων

Ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει την άνοδο που καταγράφει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου ασχέτως των καθυστερήσεων παραδόσεων στα καινούρια οχήματα έχει να κάνει με την άνοδο ρεκόρ που καταγράφουν οι μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο 9μηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο 18,8% στο 9μηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και ανήλθαν σε 300.077 πράξεις έναντι 252.529 μεταβιβάσεις. Δηλαδή στο 9μηνο καταγράφηκαν 47.548 περισσότερες πράξεις σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο της αγοράς.

Αντίθετα τον Σεπτέμβριο οι μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση 6,8% καθώς σημειώθηκαν 34.934 πράξεις έναντι 37.490 μεταβιβάσεων τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ: «Μπλόκο» στο γύρισμα των χιλιομέτρων!
Εισαγόμενο μεταχειρισμένο από Ιταλία; Δείτε αν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα!
Φυλάκιση 5 έτη και αποζημίωση 4 εκατ. για γυρισμένα χιλιόμετρα σε ΙΧ