Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σχεδόν 2,5 εκ. οχήματα με γυρισμένα χιλιόμετρα στην Αγγλία

Ελλάδα 0:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σχεδόν 2,5 εκ. οχήματα με γυρισμένα χιλιόμετρα στην Αγγλία

ΝΕΑ

Σχεδόν 2,5 εκ. οχήματα με γυρισμένα χιλιόμετρα στην Αγγλία

ΝΕΑ

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, στους δρόμους της Βρετανίας κυκλοφορούν σχεδόν 2,5 εκατομμύρια οχήματα αυτοκίνητα και φορτηγά με «πειραγμένα» χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Από τα επτά εκατομμύρια αυτοκίνητα που υποβλήθηκαν σε έλεγχο διανυθέντων χιλιομέτρων στο πλαίσιο μιας νέας μελέτης, 443.061 βρέθηκαν να έχουν… ασυμφωνίες σε σχέση με τα χιλιόμετρα που θα έπρεπε να έχουν συνολικά καταγράψει.

Αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό της τάξης του 6,32 τοις εκατό. Από τον Σεπτέμβριο του 2019, υπήρχαν 38,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους βρετανικούς δρόμους, πράγμα που σημαίνει ότι, κάνοντας την αναγωγή, 2.458.480 από αυτά έχουν «λανθασμένα» χιλιόμετρα. Περίπου 414.059 οχήματα -5,91 τοις εκατό- βρέθηκε ότι είχαν λιγότερα χιλιόμετρα σε επόμενους τεχνικούς ελέγχους στους οποίους είχαν υποβληθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτές οι περιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα σκόπιμης ενέργειας για να φαίνεται πως έχουν λιγότερα χιλιόμετρα ή θα μπορούσε να ισχύει κάτι πιο «αθώο», όπως το να έχει γίνει ανθρώπινο λάθος κατά την καταγραφή των χιλιομέτρων ή να έχει αντικατασταθεί λόγω βλάβης ο χιλιομετρητής και να μην αναφέρονται τα χιλιόμετρα που πρέπει.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έρευνα προέκυψε πως 50.249 οχήματα -0,71 τοις εκατό από αυτά που ελέγχθηκαν- σημειώθηκαν ως «προβληματικές περιπτώσεις» μια και σε κάποιους από τους τεχνικούς ελέγχους είχαν καταγραφές σε μίλια και σε κάποιους άλλους, σε χιλιόμετρα. Η έρευνα, που διενεργήθηκε από το Rapid Car Check, κατέληξε πως τα περισσότερα μοντέλα στα οποία σημειώθηκαν «προβλήματα», ήταν από τις Γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πηγή: Rapid Car Check

Δείτε επίσης: 

Advertisement

Τρολάρισμα στους εμπόρους που γυρίζουν τα χιλιόμετρα!

Τα… σαπάκια φρέναραν τις αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης

Advertisement

Τα γυρισμένα χιλιόμετρα αποκάλυψαν την κομπίνα με τα supercars