Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σας πάει μακριά αυτή η… βαλίτσα! (+video)

Ελλάδα 4:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σας πάει μακριά αυτή η… βαλίτσα! (+video)

ΝΕΑ

Σας πάει μακριά αυτή η… βαλίτσα! (+video)

ΝΕΑ

Αν έχετε βαρεθεί να κουβαλάτε την βαλίτσα σας, μπορείτε να αλλάξετε ρόλους και να σας κουβαλάει εκείνη!

Advertisement
Advertisement

Για τους ανθρώπους που βρίσκονται τακτικά σε αεροδρόμια και αναγκάζονται λόγω δουλειάς να ταξιδεύουν συχνά, η βαλίτσα είναι ένα μόνιμο πρόβλημα.

Οι μέχρι τώρα λύσεις είχαν ως στόχο να μειώσουν το βάρος που κουβαλά κανείς, είτε με χρήση ειδικών υλικών είτε με την εξέλιξη όλο και πιο σύγχρονων μηχανισμών για τα ροδάκια.

Μία εταιρία από την Κίνα όμως σκέφτηκε κάτι πολύ πιο ανατρεπτικό. Αντί να κουβαλάτε εσείς την βαλίτσα, να σας κουβαλά εκείνη μέσα στους διαδρόμους του αεροδρομίου.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχες ιδέες έχουν παρουσιαστεί και από άλλες εταιρίες, όμως η Airwheel Smart Luggage δείχνει αυτή την στιγμή ως η πιο ολοκληρωμένη από αυτές.

Πρόκειται για μία βαλίτσα καμπίνας στο μέγεθος που γίνεται αποδεκτό από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες. Το πλαίσιό της είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και το κέλυφος από σκληρά συνθετικά υλικά.

Εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 100W και μία μπαταρία 37V 73,26 kWh. Και χάρη σε αυτό το μοτέρ αποκτά μία έξτρα δυνατότητα, πέρα από να την σέρνει κανείς πίσω του όπως μία κλασική βαλίτσα.

Advertisement

Η συγκεκριμένη βαλίτσα έχει έναν αναδιπλούμενο μηχανισμό με τιμόνι, έτσι ώστε να μπορεί να καθίσει πάνω τους ο ιδιοκτήτης της και να μπορεί να τον μεταφέρει σε απόσταση έως και 10 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα τα 10 χλμ/ώρα.

Advertisement

Η εταιρία υποστηρίζει ότι αυτή η ταχύτητα είναι πέντε φορές πιο γρήγορη από ένα χαλαρό περπάτημα. Ενώ προφανώς είναι και πιο ξεκούραστο για όποιον έχει να κάνει μία μεγάλη απόσταση από το ένα Terminal στο άλλο ή να “σκοτώσει” αρκετές ώρες σε αναμονή μέσα σε ένα αεροδρόμιο.

Η βαλίτσα έχει τροχούς 4 ιντσών, μικρά αμορτισέρ για να μην κουράζεστε, έχει όπισθεν και φρένα. Ζυγίζει λίγο παραπάνω, στα 7,5 κιλά, μαζί με την μπαταρία, αλλά μπορεί να κουβαλήσει έως και 130 κιλά.

Μια πλήρης φόρτιση κρατά τουλάχιστον δυο ώρες. Ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα μεγάλο power bank για φόρτιση κινητών συσκευών.

Advertisement

Η… αυτοκινούμενη βαλίτσα θα ξεκινήσει να παράγεται στις αρχές του 2023 με την τιμή που έχει ανακοινωθεί να είναι κοντά στα 800 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kosmoride: Δώρο 300 ευρώ με κάθε αγορά e-bike (video)
Kosmoride e-Bikes: Tώρα και στη Λάρισα!
Το Ελληνικό scooter κατακτά και το εξωτερικό