Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σας αρέσει το Dacia Duster ως coupe SUV;

Ελλάδα 11:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σας αρέσει το Dacia Duster ως coupe SUV;

ΝΕΑ

Σας αρέσει το Dacia Duster ως coupe SUV;

ΝΕΑ

Το Dacia Duster θα μπορούσε να γίνει ένα κανονικότατο Coupe SUV βασισμένο στο Renault Arkana.

Advertisement
Advertisement

Η πρόσφατη αποκάλυψη του νέου Dacia Duster σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις της εταιρείας η οποία στοχεύει να κυριαρχήσει στις ευρωπαϊκές αγορές με το ικανό της SUV τα επόμενα χρόνια. Κάποιοι μάλιστα έχουν πάει το ζήτημα ένα βήμα παρακάτω καθώς φαντάζονται πως θα ήταν μια ενδιαφέρουσα παράλλαξη του μοντέλου σε coupe SUV.

Ο ψηφιακός σχεδιαστής X-Tomi αποφάσισε να πειραματιστεί με το νέο Duster και να δώσει τη δική του οπτική ενός νέου Duster σε μορφή coupe SUV. Το σχέδιο είναι βασισμένο στην πλατφόρμα του Renault Arkana και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο αφού είναι πάρα πολύ κοντά σε ένα πραγματικό μοντέλο που θα μπορούσε όντως να βγει από τα σχεδιαστήρια της ρουμανικής μάρκας.

Το σχέδιο στο εμπρός μέρος χρησιμοποιεί αυτούσιο το νέο Duster με ελαφρώς φουσκωμένα τα φτερά και το καπό. Η σιλουέτα κινούμενοι προς τα πίσω είναι πιο αεροδυναμική, ενώ το πίσω μέρος δημιουργεί τη χαρακτηριστική καμπύλη που συναντάμε στα fastback και τα Coupe SUV.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πιο premium κατασκευαστές όπως η BMW και η Mercedes. Η Dacia σίγουρα δεν έχει στόχο να κοντράρει αυτούς τους κατασκευαστές, ωστόσο δε θα έλεγε όχι στο να κοιτάξει στα μάτια κατασκευαστές όπως η Jeep για παράδειγμα. Η έλευση ενός Coupe SUV στην γκάμα θα μπορούσε να μπει σφήνα σε μια ανώτερη κατηγορία, έχοντας πάντα την ίδια προσέγγιση με προσιτές τιμές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Podcast: Το νέο Dacia Duster έρχεται και οι τιμές είναι σε… αναστάτωση
Dacia: Δεν βιαζόμαστε για το ηλεκτρικό Duster
Το Dacia Duster του «κάγκουρα»