Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρομποτική φόρτιση στα 500 kW! (+video)

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρομποτική φόρτιση στα 500 kW! (+video)

ΝΕΑ

Ρομποτική φόρτιση στα 500 kW! (+video)

ΝΕΑ

Η Lotus εξέπληξε άπαντες στην έκθεση της Σαγκάης, παρουσιάζοντας έναν ταχυφορτιστή που κατευθύνεται στην είσοδο φόρτισης μέσω ρομποτικού βραχίονα.

Advertisement
Advertisement

Και όμως, ρομποτικός βραχίονας. Αυτό είναι το μέλλον των ταχυφορτιστών από ό,τι φαίνεται και η Lotus το απέδειξε με μία πειστική επίδειξη.

Στο βίντεο που κοινοποιήθηκε από το βρετανικό «Autocar», φαίνεται ένα αυτόνομο, ψηλό κοντέινερ να ανοίγει και από αυτό να εμφανίζεται ένας ρομποτικός βραχίονας με κατεύθυνση προς την είσοδο φόρτισης του Lotus Eletre.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αυτόνομο σταθμό φόρτισης, ο οποίος μοιάζει να είναι πάνω σε έναν τύπου ηλεκτρικό διάδρομο. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα εάν πρόκειται για κάτι καινούριο, ενώ ο κατασκευαστής του φορτιστή παραμένει ανώνυμος.

Advertisement
Advertisement

Αυτό για το οποίο υπήρξε πληροφορία ωστόσο, είναι πως ο φορτιστής αυτός θα διανεμηθεί σε 50 σημεία της Κίνας και θα είναι ανοιχτός προς κάθε είδους ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η παρουσίαση του ταχυφορτιστή συγχέεται με τον ερχομό μίας σειράς κινέζικων ηλεκτρικών μοντέλων τα οποία θα φορτίζονται ταχύτατα. Επομένως, η ισχύς φόρτισης των 500 kW στην καινοτόμο αυτήν κατασκευή, μόνο εύχρηστη μπορεί να θεωρηθεί για τους Ασιάτες.

Advertisement

Αν πάρουμε σαν παράδειγμα το Lotus Eletre που εμφανίζεται και στο βίντεο, τότε μιλάμε για ένα μοντέλο που υποστηρίζει μέχρι και 420 kW ισχύ φόρτισης, πολύ μεγαλύτερη από άλλα της κατηγορίας του.

Advertisement

Επομένως, άνετα το υποστηρίζει ο προηγμένος ταχυφορτιστής-ρομπότ, όπως και το συντριπτικό ποσοστό των ηλεκτρικών μοντέλων που υπάρχουν.

Βάσει όσων γνωρίζουμε τώρα, οι Κινέζοι σκοπεύουν να φέρουν μοντέλα στην αγορά όπως το Xpeng G9 που θα αντέχουν έως και 480 kW ισχύ φόρτισης.

Στα ευρωπαϊκά μοντέλα, η κατάσταση είναι διαφορετική δυστυχώς, αφού περιορίζονται στα 300 kW φόρτιση. Επομένως… υπομονή.

Δείτε το βίντεο με το εντυπωσιακό ρομπότ-ταχυφορτιστή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε την Lotus Eletre
Tesla Supercharger: Νέος ταχυφορτιστής στην Αταλάντη
Πότε έρχεται στην Ελλάδα η Lotus Emira των 2.000 κυβικών;