Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Rivian: Μεγαλύτερη από της Tesla η εγγύηση στις μπαταρίες

Ελλάδα 14:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Rivian: Μεγαλύτερη από της Tesla η εγγύηση στις μπαταρίες

Mobility

Rivian: Μεγαλύτερη από της Tesla η εγγύηση στις μπαταρίες

Mobility

Η αμερικανική Rivian, ανακοίνωσε κάποιες –ενδιαφέρουσες- λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό της μοντέλο R1T για το οποίο οι παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Advertisement
Advertisement

Πριν από τις πρώτες παραδόσεις του ηλεκτρικού pickup Rivian R1T, η κατασκευάστρια έδωσε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την εγγύηση της μπαταρίας που χρησιμοποιεί.

Ιδιαίτερα σημαντικό για λόγους marketing και όχι μόνο, είναι πως η εγγύηση της μπαταρίας που χρησιμοποιεί η Rivian στην skateboard πλατφόρμα της, είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια από τη μεγαλύτερη αντίστοιχη των μοντέλων της Tesla. Σύμφωνα με το site της Rivian, η εγγύηση με την οποία καλύπτεται η μπαταρία για το ηλεκτρικό R1T και το SUV R1S, είναι οκτώ χρόνια ή 175.000 μίλια (280.000 χιλιόμετρα)– όποιο από τα δύο «έρθει» πρώτο. Η εγγύηση καλύπτει όλα τα εξαρτήματα της μπαταρίας, ενώ αφορά και στην χωρητικότητά της, η οποία είναι εγγυημένη μέχρι και το 70% της.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχα, η μεγαλύτερη εγγύηση της Tesla είναι επίσης οκτώ χρόνια ή 150.000 μίλια (241.000 χιλιόμετρα) και καλύπτει επίσης έως και το 70% της αρχικής χωρητικότητας της μπαταρίας. Αυτή η εγγύηση όμως είναι διαθέσιμη μόνο στα Model S και Model X, με άλλα μοντέλα στη γκάμα της Tesla να έχουν ακόμα λιγότερα χιλιόμετρα. Για παράδειγμα, η εγγύηση του Model 3 Standard καλύπτει μόνο 100.000 μίλια (160.000 χλμ.), ενώ η εγγύηση για όλες τις άλλες παραλλαγές του μοντέλου αλλά και του Model Y η εγγύηση καλύπτει 120.000 μίλια (193.000 χλμ.). Επιπλέον, η Rivian για τα υπόλοιπα μέρη και των δύο μοντέλων της, προσφέρει εγγύηση 5 ετών ή 60.000 μιλίων (100.000 χλμ.).

Διαβάστε ακόμα:
H Rivian έχει σχέδια για επέκταση στην Ευρώπη και την Κίνα
Διαθέσιμη και στις ΗΠΑ η επόμενη γενιά Mercedes-Benz eSprinter
Rivian: Εκθέσεις σε Λος Αντζελες και Σικάγο