Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rinspeed microSNAP: Κάνει τα πάντα εντός πόλης

Ελλάδα 2:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rinspeed microSNAP: Κάνει τα πάντα εντός πόλης

ΝΕΑ

Rinspeed microSNAP: Κάνει τα πάντα εντός πόλης

ΝΕΑ

Το CES στο Las Vegas απέχει σχεδόν τρεις μήνες, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την Rinspeed να παρουσιάσει το νέο πρωτότυπο microSNAP. Όπως υποδηλώνει και το όνομα του, το πρωτότυπο αποτελεί μικρογραφία του SNAP που έκανε το ντεμπούτο του στην περυσινή έκθεση. Είναι τόσο μικρό που η Rinspeed λέει ότι το όχημα έχει τις ίδιες διαστάσεις με το Renault Twizy.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Rinspeed ήταν φειδωλή στην ενημέρωση, ωστόσο αλιεύσαμε πως το μοντέλο ακολουθεί τα βήματα του μεγαλύτερου αδελφού του και διαθέτει ένα σκελετό skateboard το οποίο στεγάζει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης καθώς και όλη την τεχνολογία που απαιτείται για το αυτόνομο σύστημα οδήγησης του αυτοκινήτου. Το πλαίσιο μπορεί να συνδυαστεί με μια ποικιλία από διαφορετικά σώματα που ονομάζονται “pods” και η teaser εικόνα υποδηλώνει ότι η εταιρία οραματίζεται το πρωτότυπο για ευρεία χρήση, από τη μεταφορά ανθρώπων μέχρι την παροχή τροφής σε επιχειρήσεις. Η εγκατάσταση skateboard και pod έχει πολλά οφέλη. Όταν το μοντέλο τείνει προς αντικατάσταση, οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν απλώς να ανακυκλώσουν το σκελετό του skateboard και να το αλλάξουν με μια νεότερη έκδοση με βελτιωμένες επιδόσεις και καλύτερη τεχνολογία. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει το κόστος καθώς οι αγοραστές θα χρειαζόταν μόνο να αγοράσουν μέρος του αυτοκινήτου.

Ενώ η Rinspeed είναι γνωστή για την παραγωγή κάποιων πολύ ιδιαίτερων μοντέλων, η εταιρεία δεσμεύεται στο SNAP. Όπως εξήγησε, “οι συνομιλίες με τους επενδυτές βρίσκονται σε εξέλιξη για να βρεθεί το SNAP προσεχώς στο δρόμο.” Δεν έχει γίνει λόγος για το πότε το μοντέλο θα μπορούσε να εισέλθει στην παραγωγή, αλλά το αφεντικό της εταιρίας Frank Rinderknecht είπε πως στις μέρες μας τα μεγάλα οχήματα μεταφοράς έχουν τελειώσει. Ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει ζήτηση για “μικρά αυτόνομα οχήματα που παραδίδουν άμεσα τα προϊόντα στους πελάτες χωρίς παρακάμψεις”. Τα πιλοτικά προγράμματα βρίσκονται προ των πυλών.

Advertisement
Advertisement

Rinspeed-microsnap-tsiro-640