Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault ElectriCity: πρωτοποριακό δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault ElectriCity: πρωτοποριακό δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

ΝΕΑ

Renault ElectriCity: πρωτοποριακό δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων

ΝΕΑ

Η Renault ανακοίνωσε τον πλήρη εκσυγχρονισμό τριών μονάδων παραγωγής που θα συγκροτήσουν ένα νέο δίκτυο με την ονομασία ElectriCity η οποία θα παράγει όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της γαλλικής φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Το σχέδιο της Renault προβλέπει την ριζική αναβάθμιση των τριών εργοστασίων της στο Douai, Maubeuge και Ruitz στη Β. Γαλλία με στόχο την μετατροπή τους στην μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα της Ευρώπης με ετήσια δυναμική 400.000 μονάδων.

Η ονομασία του νέου δικτύου παραγωγής θα είναι ElecriCity και σε αυτό θα παράγονται όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας όπως το Megane E-Vision αλλά και το νέο ηλεκτρικό R5. Το εργοστάσιο στο Douai λειτουργεί από το 1970 και σε αυτό παραγόταν το αρχικό R5 ενώ μετά τον ριζικό εκσυγχρονισμό που θα γίνει θα είναι αυτό που θα αναλάβει την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού R5.
Το εργοστάσιο στο Maubeuge ήταν η κύρια μονάδα παραγωγής των επαγγελματικών οχημάτων της Renault από τη δεκαετία του ’80 και σε αυτό προβλέπεται να μεταφερθεί η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Kangoo E-Tech Electric, το νέου Citan καθώς και του μικρού van που θα βασίζεται στο Nissan NV200.

Renault ElectriCity

Advertisement
Advertisement

Τέλος το εργοστάσιο της Ruitz που σήμερα κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή εξαρτημάτων για τα ηλεκτρικά συστήματα. Η Renault υποστηρίζει πως το δίκτυο ElectriCity θα αυξήσει κατά 700 τις θέσεις εργασίας στα τρία εργοστάσια ενώ μεταξύ άλλων θα φιλοξενεί πανεπιστήμιο και κέντρο εκπαίδευσης με αντικείμενο την ηλεκτρική τεχνολογία. Πάντως το σχέδιο δεν προβλέπει την κατασκευή μπαταριών σε κάποια από τις τρεις μονάδες όμως η διεύθυνση της Renault έχει τονίσει στην Γαλλική κυβέρνηση την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα Gigafactory παραγωγής μπαταριών στη Γαλλία προκειμένου να ενισχυθεί σημαντικά το κύμα της ηλεκτροκίνησης.

Renault ElectriCity

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έτοιμο το υβριδικό Renault Arkana
Έρχεται το ηλεκτρικό Renault 4!
Τέλος εποχής για τα σπορ Renault RS