Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault: Δύο νέα ηλεκτρικά εντός του 2020

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault: Δύο νέα ηλεκτρικά εντός του 2020

ΝΕΑ

Renault: Δύο νέα ηλεκτρικά εντός του 2020

ΝΕΑ

Δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα αναμένεται να προστεθούν στην γκάμα της Renault την χρονιά που μας έρχεται, ως μέρος της στρατηγικής της γαλλικής εταιρίας με στόχο την ηλεκτροποίηση της γκάμας της και την κάλυψη των αναγκών του κοινού.

Advertisement
Advertisement

 

H Renault έχει σαν στόχο να ενσωματώσει στην γκάμα των μοντέλων της οχτώ ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι και το 2023 και σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της, δύο από αυτά θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά μέσα στους επόμενους 18 μήνες και αναμένεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το κοινό.

Advertisement
Advertisement

“Χρειαζόμαστε ένα αυτοκίνητο πόλης για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας” δήλωσε ο Ali Kassaï, υπεύθυνος για τον μελλοντικό σχεδιασμό παραγωγής των Γάλλων στο βρετανικό Autocar. O Kassaï αναφέρεται στην ηλεκτρική έκδοση του Twingo, το οποίο έχει σχεδιαστεί από την αρχή και ως πλήρως ηλεκτρικό χάρη στη συνεργασία των Γάλλων με την Smart. Μάλιστα οι προθέσεις της Renault ήταν να το έχουν στην παραγωγή νωρίτερα από αυτό το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο μέχρι τώρα δεν το επέτρεπαν οι υπάρχουσες υποδομές.

Το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο που θα δούμε από την Renault θα είναι ένα μικρομεσαίο crossover, για το οποίο η γαλλική εταιρία κρατά περισσότερο κλειστά τα χαρτιά της. Από πλευράς μεγέθους αναμένεται να είναι στα επίπεδα του Kadjar, ενώ η αυτονομία του θα ξεπερνά εκείνη του Zoe και θα ανέρχεται σε περισσότερα από 420 χλμ. Έτσι θα καλύπτει τις ανάγκες εκείνης της μερίδας του κοινού που εγκαταλείπει συχνότερα το αστικό και περιαστικό περιβάλλον.

Advertisement

Πέρα από τα δύο πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα η γαλλική εταιρία αναμένεται να προσθέσει στην γκάμα της και μια plug-in υβριδική έκδοση του Clio, όπως έχει κάνει και με το νέο Captur (φωτό).