Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Renault 5 EV: Επιβεβαίωση της παραγωγής του για το 2022

Ελλάδα 16:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault 5 EV: Επιβεβαίωση της παραγωγής του για το 2022

Mobility

Renault 5 EV: Επιβεβαίωση της παραγωγής του για το 2022

Mobility

Όταν το ηλεκτρικό πρωτότυπο Renault 5 αποκαλύφθηκε στις αρχές του έτους, οι Γάλλοι είδαν σε αυτό μια σύγχρονη ηλεκτρική επανεμφάνιση του εμβληματικού αυτοκινήτου πόλης R5.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι με αυτό το μοντέλο, θα κάνει τα ηλεκτρικά οχήματα δημοφιλή σε όλη την Ευρώπη.

 

Η Renault επιβεβαίωσε ότι το EV θα περάσει στην παραγωγή κάποια στιγμή το 2022. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά η εμφάνιση του 5 EV στην έκθεση του Μονάχου επέτρεψε σε πολλούς να ρίξουν μια άλλη ματιά στο concept.

Advertisement
Advertisement

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, το πρωτότυπο Renault 5 εμφανίστηκε μαζί με το πρωτότυπο. Γιορτάζοντας 50 χρόνια από το R5 με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, στην έκθεση ήταν ένα πορτοκαλί TL, ένα μαύρο Le Car και ένα TX σε χρώμα σαμπάνιας.

Είναι προφανές ότι το νέο αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερο σε κάθε διάσταση, αλλά δείχνει επίσης την ομοιότητα στη γλώσσα σχεδιασμού με το αρχικό εικονικό σχήμα, του πρώτου μοντέλου.

Advertisement

Το 5 EV θα είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου της Renault «Renaulution» (Ρενεπανάσταση), η οποία περιλαμβάνει επτά νέα ηλεκτρικά οχήματα που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2025.

Advertisement

Το πρώτο από αυτά, το Renault Mégane E-Tech παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου. Η έκδοση παραγωγής του Mégane E-Tech διαθέτει δύο διαμορφώσεις κινητήρα και μπαταρίας, με ισχύ έως 218 ίππους και αυτονομία 470 χλμ.

Το ηλεκτρικό 5 θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με το πρώτο «Πεντάρι», με την εταιρεία να σχεδιάζει να κατασκευάσει 400.000 ηλεκτρικά οχήματα στη Γαλλία ετησίως. Θα βασίζεται σε μια ηλεκτρική έκδοση της πλατφόρμας CMF-B της εταιρείας που υποστηρίζει αυτοκίνητα όπως το Dacia Sandero.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως θα είναι το Renault Clio στο μέλλον;
To “5άρι” της Renault με τη σφραγίδα της Alpine
Με ποιον κολοσσό συνεργάζεται πλέον η Renault;