Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις Porsche και DS στη Βρετανία

Ελλάδα 13:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις Porsche και DS στη Βρετανία

ΝΕΑ

Ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις Porsche και DS στη Βρετανία

ΝΕΑ

Οι δύο εταιρείες κατέγραψαν άνοδο 619% και 412% αντίστοιχα στη Βρετανική αγορά το Νοέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα στην πτωτική πορεία που σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στη Βρετανία το Νοέμβριο κινήθηκαν οι εταιρείες Porsche, DS, Audi και Ford συγκρατώντας και το ποσοστό μείωσης σε μονοψήφιο αριθμό.
Ειδικότερα οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Βρετανία σημείωσαν πτώση 1,3% και ανήλθαν σε 156.621 μονάδες εξαιτίας της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει το Brexit αλλά και οι απαγορεύσεις κίνησης των παλαιών πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε κεντρικές πόλεις.

Η ζήτηση από ιδιώτες αγοραστές μειώθηκε κατά 6,1%, ενώ οι εταιρικές πωλήσεις υποχώρησαν 3,2%.
Οι πωλήσεις diesel αυτοκινήτων χτυπήθηκαν άσχημα, καταγράφοντας πτώση 27% με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν μόλις το 23,63% του συνόλου των πωλήσεων. Αντίθετα οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 2% και κατέλαβαν το 62,2% της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Η Ford πάντως το Νοέμβριο κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση του πίνακα των πωλήσεων καταγράφοντας άνοδο 11% ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε η VW η οποία σημείωσε άνοδο 2,9%. Η BMW και η Mercedes-Benz βρέθηκε στην τρίτη και τέταρτη θέση καταγράφοντας άνοδο 9,2% και 8,7% αντίστοιχα. Η Vauxhall συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα με ποσοστό ανόδου 10%.

Ωστόσο οι μεγάλοι νικητές στις πωλήσεις Νοεμβρίου ήταν άλλες εταιρείες καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι πωλήσεις της Porsche σημείωσαν άνοδο 619%, της DS 412% και της Audi 37%. Επίσης οι πωλήσεις της Peugeot αυξήθηκαν κατά 4,4% της Nissan 2,2%, της Seat 2% και της Toyota κατά 1,4%. Μεταξύ των σημάτων των οποίων οι πωλήσεις μειώθηκαν τον περασμένο μήνα στη Βρετανία συγκαταλέγονται η Fiat με ποσοστό πτώσης 37%, η Renault με 27%, η Alfa Romeo κατά 21% και η Μίνι κατά 12%. Σε επίπεδο 11μήνου οι πωλήσεις στη Βρετανία κατέγραψαν πτώση 2,7% και ανήλθαν σε 2,16 εκατ. οχήματα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Σε ποιους ιδιοκτήτες ΙΧ καταργείται ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης!

Advertisement

Ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – Τι αλλάζει στην αγορά αυτοκινήτου

Προσοχή με τα e-scooters! Έρχονται κανόνες και πρόστιμα