Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

RAM TRX Hellcat «κονταροχτυπιέται» με Corvette C8 (video)

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

RAM TRX Hellcat «κονταροχτυπιέται» με Corvette C8 (video)

ΝΕΑ

RAM TRX Hellcat «κονταροχτυπιέται» με Corvette C8 (video)

ΝΕΑ

Το κτηνώδες αμερικανικό pick-up παίζει… τα ρέστα του απέναντι σε έναν σπεσιαλίστα του είδους. Ποιος θα δει πρώτος την καρό σημαία;

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ένα pick-up να ισοπεδώσει μία από τις πιο «παραδοσιακές» δυνάμεις του μαγικού κόσμου των drag races, η οποία ακούσει στο όνομα C8 Corvette;

Το ερώτημα θα κρινόταν άτοπο αν απέναντι στο κεντρομήχανο μοντέλο «στηνόταν» ένα… οποιοδήποτε pick-up. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για το κτηνώδες RAM TRX Hellcat, το οποίο διεκδικεί τον τίτλο του ισχυρότερου pick-up που έχει κατασκευαστεί.

Το αμερικανικό μοντέλο τροφοδοτείται από έναν V8 supercharged βενζινοκινητήρα των 6,2 λίτρων, ο οποίος παράγει 702 ίππους και 881 Nm ροπής, επιτρέποντας στο μοντέλο να επιταχύνει από στάση σε 96 χλμ./ώρα σε 4,5 sec.

Advertisement
Advertisement

Στο αντίπαλο στρατόπεδο φιγουράρει μια Corvette Stingray C8, η οποία είναι σαφώς πιο ελαφριά από τον αντίπαλό του, ενώ ενσωματώνει έναν V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 6,2 λίτρων, απόδοσης 495 ps και 637 Nm ροπής.

Καλή η θεωρία, αλλά στην πράξη; Οι άνθρωποι του βελτιωτικού οίκου Hennessey Performance από το Τέξας επιστράτευσαν τα δύο μοντέλα, στήνοντάς τα σώμα με σώμα στην ευθεία.

Advertisement

Στην πρώτη προσπάθεια γινόμαστε μάρτυρες της… εκτόξευσης του RAM TRX Hellcat, το οποίο παίρνει ένα σημαντικό προβάδισμα. Το τελευταίο, ωστόσο, δεν διαρκεί για πολύ, με την Corvette να ανακτά το χαμένο της έδαφος.

Το ίδιο… έργο παρακολουθούμε και κατά τη δεύτερη προσπάθεια, όταν το θηριώδες pick-up «παίρνει» εύκολα τα πρώτα μέτρα. Η Corvette, ωστόσο, είναι πολύ ισχυρή για να… πεθάνει, και εν τέλει βλέπει πρώτη την καρό σημαία.

Advertisement

Ακολουθεί η «κόντρα» των δύο μοντέλων:

Διαβάστε επίσης:
Κέρδισε Corvette στη λοταρία και δεν μπορεί να την παραλάβει
Η Aerolarri αποκαθιστά την «αδικία» στη νέα Corvette C8 (VIDEO)
Καθυστερήσεις στην παραγωγή της νέας Corvette

Advertisement