Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ακρόπολις: Eιδική στο Σύνταγμα, θέαμα και… γκρίνιες

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Ακρόπολις: Eιδική στο Σύνταγμα, θέαμα και… γκρίνιες

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ακρόπολις: Eιδική στο Σύνταγμα, θέαμα και… γκρίνιες

ΑΓΩΝΕΣ

Εκ του αποτελέσματος, όταν οι Έλληνες θέλουμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Σε όλα τα επίπεδα. Αρκεί να το θέλουμε και να το πιστεύουμε…

Advertisement
Advertisement

Το ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε. Και ξεκίνησε χθες το απόγευμα κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου οι κορυφαίοι οδηγοί στον πλανήτη μαζί με Έλληνες αθλητές ανέβηκαν στη ράμπα της εκκίνησης για να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι στις σκληρές ειδικές διαδρομές του εθνικού μας αγώνα.

Ακολουθώντας τη διαδρομή, Ακρόπολη, Στήλες του Ολυμπίου Διός, Ζάππειο, Βουλή, τα πληρώματα έκαναν ένα αγωνιστικό πέρασμα από την πλατεία Συντάγματος καθώς αυτό ήταν και το σημείο που ξεκίνησε η χρονομέτρηση! Οι συμμετέχοντες κύκλωσαν την πλατεία με τα αγωνιστικά τους «τέρατα» για να καλύψουν μία πρώτη ειδική διαδρομή που όμοιά της δεν έχουμε ζήσει ποτέ στο παρελθόν στην Ελλάδα.

Μπορεί τα μέτρα λόγω της πανδημίας να ήταν σκληρά αλλά όπως αποδείχτηκε ο δαιμόνιος Έλληνας θεατής, η αγάπη του ή καλύτερα η… τρέλα του για το μηχανοκίνητο αθλητισμό τον οδήγησε στην πλατεία Συντάγματος. Δεν ήταν δυνατόν να λείψει από τη γιορτή, το πάρτι αν θέλετε καλύτερα, για να θαυμάσει/ χειροκροτήσει τα περάσματα απολαμβάνοντας απίστευτο θέαμα εντός… πόλης. Ένα σκηνικό ανεπανάληπτο καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ήταν «στημένα» για το χώμα και όχι για την άσφαλτο…

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΌΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2021 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Advertisement
Advertisement

Γκρίνια και πάθος…

Τα μέτρα της πανδημίας ανάγκασαν την Αστυνομία να «κόψει» την πρόσβαση στον κόσμο, που έψαχνε απεγνωσμένα δίοδο για να βρεθεί στο Σύνταγμα εκεί που διεξήχθη η πρώτη ειδική διαδρομή. Οι κριτές από την πλευρά τους προσπαθούσαν να κρατήσουν το πάθος των χιλιάδων θεατών. Τελικά το πάρτι στήθηκε (και ολοκληρώθηκε με επιτυχία), ο κόσμος βρέθηκε στις θέσεις του και το θέαμα ήταν αυτό που σπάνια βιώνεις από κοντά….

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά δεν έλειψαν οι γκρίνιες όπως γιατί… έκλειψε το κέντρο της Αθήνας, γιατί η Κυβέρνηση ασχολείται με αυτό το σπορ όταν υπάρχουν άλλα προβλήματα κ.ο.κ..

Φυσικά υπήρχαν και οι «εκ των έσω» που δεν ξέχασαν να… φτυαρίσουν προσπαθώντας να μειώσουν μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσπάθεια που για να υλοποιηθεί ήταν ακραίως δύσκολο. Σε όλα αυτά να συμπληρώσουμε και τα παράπονα για τις περιορισμένες προσκλήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα λέγαμε πως ήταν και δικαιολογημένες. Όπως για παράδειγμα αυτό με τα παιδιά που τρέχουν καρτ στην Ελλάδα και κανείς δεν σκέφτηκε να τους προμηθεύσει με προσκλήσεις για να ζήσουν το όνειρο καθώς ίσως κάποια από αυτά τα θαυμάζουμε τα επόμενα χρόνια στις ειδικές διαδρομές…

Advertisement

Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε…

Είναι ξεκάθαρο πως σε αυτή τη χώρα ΔΕΝ ξέρουμε τι θέλουμε.

Advertisement

Από τη μία μας φταίει ο… Μητσοτάκης αλλά από την άλλη είναι και ο Πρωθυπουργός που έκανε τα αδύνατα – δυνατά για να επιστρέψει ο αγώνας στην Ελλάδα. Αν θυμάμαι καλά τα προηγούμενα έτη (όταν… είχαμε Ακρόπολις) μόνο ο Αντώνης Σαμαράς τίμησε τον αγώνα με την παρουσία του. Κατά τα άλλα το Κράτος δεν βρίσκεται ποτέ δίπλα στο άθλημα αλλά και όταν βρίσκεται πάντα κάτι μας φταίει.

Για όσους δεν τους… άρεσε η ειδική στο Σύνταγμα απλά να τονίσουμε πως η εικόνα με όσα είδαμε είτε από κοντά είτε από τους τηλεοπτικούς δέκτες ταξίδεψε σε όλον τον πλανήτη και κατά κύριο λόγο είναι αυτή που θα μεταδοθεί από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα… παντού! Αυτή η εικόνα θα διαφημίσει τη χώρα μας εκτός συνόρων και θα δείξει σε όλους πως η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο Κράτος, που βλέπει μπροστά και έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει αθλητικά γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Η υπερειδική του Συντάγματος (+video)

Το.. μαγικό χέρι

Όπως αποδείχτηκε ένα… πεθαμένο άθλημα, με το οποίο ασχολούνται ελάχιστοι και για την κατάντια του φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης όσοι το διοικούν, απέκτησε κύρος και όλοι θέλουν να ασχοληθούνε με αυτό.

– Ξαφνικά, είδαμε μπαμπάδες με παιδιά να θέλουν να δούνε από κοντά αγωνιστικά αυτοκίνητα και να φωτογραφηθούν με τους οδηγούς…
– Ξαφνικά είδαμε μεγάλους χορηγούς να στηρίζουν το άθλημα…
– Ξαφνικά είδαμε όλα τα κανάλια να μεταδίδουν εικόνες…
– Ξαφνικά γέμισαν τα social media με… stories!
– Ξαφνικά ασχολήθηκε το… Κράτος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
– Ξαφνικά όλοι θα διοργανώσουμε ένα Ακρόπολις από τα παλιά, ίσως και πολύ καλύτερο…

Όραμα και… όραμα

Όλα αυτά όμως δεν έγιναν έτσι ξαφνικά ή με κάποιον μαγικό τρόπο. Έγιναν με κόπο, δουλειά και προσπάθεια. Έγιναν γατί κάποιοι οραματίστηκαν πως μπορεί αυτός ο αγώνας με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ιστορία να πρωταγωνιστήσει και πάλι στο παγκόσμιο motorsport. Τόσο απλά αλλά και τόσο κατανοητά.

Σίγουρα υπήρξαν θέματα, σίγουρα υπήρξαν πράγματα που έγιναν και μας προβλημάτισαν, σίγουρα κάτι θα πήγε στραβά όμως το αποτέλεσμα μετράει και εκεί πρέπει να δώσουμε βάση γιατί είναι καλύτερα να βλέπουμε το δάσος και όχι το… δέντρο (που και αυτό θα το δούμε στην ώρα του!)

Τα λέμε στα βουνά και στο Newsauto

Το Σύνταγμα ήταν η αρχή γιατί έχουμε και… συνέχεια τις επόμενες ημέρες στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Φθιώτιδας. Οι «μάχες» συνεχίζονται και όπως έχετε καταλάβατε το ραντεβού μας θα είναι στις ειδικές διαδρομές και φυσικά στο Newsauto που βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλα τα γεγονότα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: 48 πληρώματα θα πάρουν εκκίνηση
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Η υπερειδική του Συντάγματος (+video)
EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2021: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Δείτε LIVE