Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καταδικάστηκε αλλά δρα ανενόχλητος ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας!

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καταδικάστηκε αλλά δρα ανενόχλητος ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας!

ΝΕΑ

Καταδικάστηκε αλλά δρα ανενόχλητος ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας!

ΝΕΑ

Ανυποψίαστος καταναλωτής έδωσε 7.500 ευρώ για μια ανύπαρκτη Alfa Romeo Giulietta αλλά 4 χρόνια αργότερα τον… καταδίκασε με 3ετή αναστολή και δεν έλαβε πίσω ούτε ένα ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Μετά από πολλά έτη αναμονή, δικαστήρια και αρκετές χιλιάδες ευρώ χαμένες κάποιος ανυποψίαστος καταναλωτής καταδίκασε με 3 έτη αναστολή τον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Θήβα χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ πίσω και βέβαια ο επιτήδειος να εξακολουθεί να δρα ανενόχλητος!

Μάλιστα ο ανυποψίαστος καταναλωτής αναζητά και άλλα θύματα του επιτήδειου εμπόρου ΙΧ από τη Θήβα που πλέον δραστηριοποιείται σε άλλες περιοχές ώστε να ενεργοποιηθεί και να αυξηθεί η ποινή του!

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Το 2014 αποφάσισα να αλλάξω το παλαιό μου αυτοκίνητο με κάποιο νεότερο και αναζητώντας στις ιστοσελίδες με αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δελεάστηκα με ένα αυτοκίνητο αξίας λίγο πάνω από τις 15.000 ευρώ το οποίο σύμφωνα με όσα ανέγραφε στην αγγελία είχε διανύσει μόλις 44.000 χλμ. και ο έμπορος έδινε 12 μήνες εγγύηση για τον κινητήρα, το σασμάν και την οροφή ενώ παράλληλα δεσμεύονταν να βάψει πριν την παράδοση τον εμπρόσθιο προφυλακτήρα και την πίσω πόρτα.

Σύμφωνα με το δελτίο παραγγελίας ο ανυποψίαστος καταναλωτής θα παραλάμβανε μια Alfa Romeo Giulietta Panorama έναντι 15.165 ευρώ εκ των οποίων οι 6.500 ευρώ θα αφαιρούνταν από μια ανταλλαγή ενός VW Polo του 2006 με μόλις 67.000 χλμ. και τα υπόλοιπα 7.665 ευρώ θα εξοφλούνταν με μετρητά.

Ο επιτήδειος έμπορος έπεισε τον ανυποψίαστο καταναλωτή να καταθέσει το ποσό των 7.500 ευρώ με την δικαιολογία ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προέρχονταν από εταιρεία Leasing ώστε να αποπληρωθεί και να εξοφληθεί και μετά να μου το μεταβιβάσει. Τον πίστεψα και κατέθεσα το ποσό των 7.500 ευρώ και το παλαιό μου αυτοκίνητο θα το παρέδιδα με την απόκτηση του νέου.

Advertisement

Στις 9 Ιανουαρίου 2014 υπογράψαμε και Δελτίο παραγγελίας στο οποίο αναγράφονταν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και πως ο έμπορος θα έβαφε τον εμπρόσθιο προφυλακτήρα και την πίσω πόρτα.

Ωστόσο αντί ο έμπορος να μου παραδώσει το αυτοκίνητο μετά από λίγες ημέρες, άρχισαν να περνούν οι εβδομάδες και οι μήνες χωρίς να μπορεί να μου εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να μου το παραδώσει. Λόγω της κατάστασης αντιλήφθηκα ότι πρόκειται περί απάτης και απαίτησα την επιστροφή των χρημάτων. Ο επιτήδειος έμπορος μου απάντησε ότι δεν είχε να μου επιστρέψει τα χρήματα και για να με πείσει ότι δεν πρόκειται για απάτη που έδωσε μια συναλλαγματική ύψους 7.500 ευρώ η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν χωρίς αντίκρυσμα!

Advertisement

Το θράσος του επιτήδειου πραγματικά αξιοσημείωτο και δεν διαστάζει όπως αποδείχθηκε να υπογράφει συναλλαγματικές και να δίνει ελπίδες σε ανυποψίαστους καταναλωτές που όχι αυτοκίνητο δεν παραλαμβάνουν αλλά είναι πολύ πιθανό να χάσουν και αυτά που έχουν σε περίπτωση που τα είχαν αφήσει εκεί ως ανταλλαγές.

Η υπόθεση δικάστηκε μετά από 4 χρόνια και πολλές αναβολές και τελικά ο επιτήδειος καταδικάστηκε σε 10 μήνες με 3ετή αναστολή πέρυσι για απάτη! Εννοείται πως χρήματα δεν έχω λάβει ακόμη…»

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο αψήφισε τον κορωνοϊό!

Τέρμα το… σβήσιμο των κλήσεων της Τροχαίας!

Επιστρέφουν οι υπαίθριες διαφημίσεις