Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πτώση είχαν οι πωλήσεις των SUV τον Οκτώβριο

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πτώση είχαν οι πωλήσεις των SUV τον Οκτώβριο

ΝΕΑ

Πτώση είχαν οι πωλήσεις των SUV τον Οκτώβριο

ΝΕΑ

Πτώση κατά 5,6 μονάδες σημείωσαν οι πωλήσεις των οχημάτων ελευθέρου χρόνου τον Οκτώβριο συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα…

Advertisement
Advertisement

Η αγορά των οχημάτων ελευθέρου χρόνου παρουσιάζει σημαντική άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ ολοένα και περισσότερα οχήματα αυτής της κατηγορίας κάνουν την εμφάνισή τους. Τα πιο ψηλά αυτοκίνητα ή αλλιώς τα γνωστά και ως οχήματα «τζιπ» κατέχουν μερίδιο που ξεπερνά το 50%, με την τάση να είναι αυξητική.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως το 10-μηνο του 2021 (Ιανουάριος – Οκτώβριος) τα SUV κατείχαν το 46,80% της αγοράς ενώ την αντίστοιχη φετινή περίοδο το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 54,30%, δηλαδή 7,5 περισσότερες μονάδες.

Το ίδιο όπως φαίνεται δεν συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο, όπου οι πωλήσεις των SUV παρουσίασαν πτώση. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΟΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), τα οχήματα ελευθέρου χρόνου άγγιξαν σε μερίδιο το 51,50% όταν τον Οκτώβριο του 2022 το ποσοστό ήταν στο 57,10%. Την μεγαλύτερη πτώση είχε η υποκατηγορία B-SUV και συγκεκριμένα σε ποσοστό -8,4% (VW T-roc, Toyota Yaris Cross κ.λπ.).

Advertisement
Advertisement

 

Ποιες είναι οι υποκατηγορίες;

Από το σύνολο των οχημάτων ελευθέρου χρόνου, τα C-SUV άγγιξαν σε ποσοστό το 24,5%, τα B-SUV το 18,2%, τα D-SUV το 5,9%, τα A-SUV το 2,3%, τα E-SUV το 0,60% και τα F-G-SUV το 0,20%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι συμβολίζουν οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων στο Άγιο Όρος;
Πώς αυτό το «όχημα» κυκλοφορεί;
Αυτό είναι το νέο Abarth 500 EV! (+video)