Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-AMG GT Black Series κάνει ρεκόρ στο Nurburgring (video)

Ελλάδα 18:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Mercedes-AMG GT Black Series κάνει ρεκόρ στο Nurburgring (video)

ΝΕΑ

H Mercedes-AMG GT Black Series κάνει ρεκόρ στο Nurburgring (video)

ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ γύρου στο Nurburgring για αυτοκίνητο παραγωγής σημείωσε η Mercedes-AMG GT Black Series σταματώντας το χρονόμετρο στα 6:43.616

Advertisement
Advertisement

Το σερί των ρεκόρ στο Nurburgring φαίνεται πως δεν έχει τέλος για την Mercedes-AMG καθώς πλέον η AMG GT Black Series έχει τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στη διάσημη πίστα πετυχαίνοντας χρόνο 6:43.616.

Το ρεκόρ σημειώθηκε με τον Maro Engel, οδηγό GT3 της Mercedes-AMG, ενώ η GT Black Series που χρησιμοποιήθηκε δεν είχε καμία μετατροπή πέραν των ρυθμίσεων που είχαν γίνει στα αεροδυναμικά βοηθήματα και στην ανάρτηση τα οποία άλλωστε είναι ρυθμιζόμενα στο μοντέλο παραγωγής. Μεταξύ άλλων η ανθρακονημάτινη εμπρός ποδιά είχε ρυθμιστεί στη θέση Race ενώ η πίσω αεροτομή βρισκόταν στην μεσαία θέση. Αντίστοιχα η coilover ανάρτηση είχε ρυθμιστεί σε χαμηλότερο ύψος κατά 5 χιλ. εμπρός και 2,5 χιλ. πίσω ενώ είχε δοθεί αρνητικό κάμπερ τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα. Τέλος στη μέγιστη σκληρότητα είχαν ρυθμιστεί οι αντιστρεπτικές το αυτοκίνητο φορούσε τα κανονικά, στη συγκεκριμένη έκδοςη, ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO.

Mercedes-AMG GT Black Series Nurburgring record

Advertisement
Advertisement

Ο χρόνος που σημείωσε η AMG GT Black Series ήταν σχεδόν 1,3’’ ταχύτερος από αυτόν της Lamborghini Aventador SVJ το 2018. Μετά το τέλος της προσπάθειας ο Engel δήλωσε εντυπωσιασμένος από το αυτοκίνητο και τις δυνατότητές του τονίζοντας πως σε κάποια σημεία της πίστας η AMG GT Black Series ξεπερνούσε σε ταχύτητα την αγωνιστική GT3. Δεν παρέλειψε μάλιστα να σημειώσει πως η δυνατότητα για μεγάλο εύρος ρυθμίσεων σε αεροδυναμική και ανάρτηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο τόσο στην μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας όσο και στην προσαρμογή του αυτοκινήτου στα μέτρα και το στυλ του οδηγού της.

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Πυροσβέστες “ντριφτάρουν” στο τιμόνι μιας Mercedes-AMG GT R (video)

Η Mercedes-Benz θα έχει σύντομα σπορ ηλεκτρικά μοντέλα

Advertisement

Θα θέλαμε ένα τέτοιο μοντέλο από την Mercedes-AMG;