Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ψηφιακή αναβίωση της Studebaker Champion

Ελλάδα 8:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ψηφιακή αναβίωση της Studebaker Champion

ΝΕΑ

Ψηφιακή αναβίωση της Studebaker Champion

ΝΕΑ

Ένας γάλλος σχεδιαστής αναβιώνει την θρυλική Studebaker μέσα από μια ψηφιακή απεικόνιση ενός μοντέλου που είναι εμπνευσμένο από το Champion, ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Στις σελίδες της αυτοκινητικής ιστορίας είναι καταγεγραμμένα τα ονόματα πολλών κατασκευαστών που δυστυχώς σήμερα δεν βρίσκονται κοντά μας. Ανάμεσα σε αυτούς και η Studebaker, μια από τις πολλές αμερικάνικες εταιρίες (όπως οι Duesenberg, Imperial, Mercury, Oldsmobile, Packard, Plymouth, Pontiac, Stutz) που αναδείχθηκαν την χρυσή εποχή της αμερικάνικης βιομηχανικής άνθησης αλλά δεν κατάφεραν να εδραιωθούν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν άφησαν το στίγμα τους.

Στη σχεδόν εξηντάχρονη πορεία της η Studebaker δημιούργησε αρκετά αξιόλογα μοντέλα μεταξύ των οποίων και το Champion Starlight/Starliner Hardtop του 1953 με το ιδιαίτερο σχεδιαστικό ύφος. Αυτό το ύφος αποτέλεσε έμπνευση για τον γάλλο σχεδιαστή Jeremy Gomes ο οποίος και αποτύπωσε σε μια ψηφιακή δημιουργία την πρότασή του για το πώς το Studebaker Champion θα μπορούσε να αναβιώσει στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά το μοντέλο του Gomes διατηρεί την τόσο χαρακτηριστική μάσκα του αυθεντικού μοντέλου αλλά και την αρκετά ανάγλυφη αεροδυναμική σιλουέτα. Πρόκειται για ένα καθαρόαιμο κουπέ στο οποίο ο δημιουργός φαίνεται πως έχει επηρεαστεί και από τις αναλογίες της νέας Alpine A110 η οποία έχει κερδίσει πολλά θετικά σχόλια για τον σχεδιασμό της. Πάντως είναι δεδομένο πως ο Gomes έχει πετύχει απόλυτα την σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον και φυσικά αυτή η δημιουργία του είναι μια σαφής ένδειξη του ταλέντου του που ευχόμαστε να απολαύσουμε σε ακόμα περισσότερα ευφάνταστα σχέδια.

 

Advertisement