Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Mediterranean Cosmos έχει γεμίσει vintage αυτοκίνητα (vids)

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Mediterranean Cosmos έχει γεμίσει vintage αυτοκίνητα (vids)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Mediterranean Cosmos έχει γεμίσει vintage αυτοκίνητα (vids)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι στον κόσμο της αυτοκίνησης μέσα από μία μαγευτική, vintage έκθεση; Τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη!

Advertisement
Advertisement

Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα έχει φιλοξενήσει πολλές φορές στο παρελθόν events και εκθέσεις που αφορούν στην ταχύτητα, τη Formula 1, το αυτοκίνητο. Αυτή τη φορά, υποδέχεται μερικούς θρύλους της αυτοκίνησης – οχήματα που έχουν σημαδέψει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να συνδυάσετε τις φθινοπωρινές σας αγορές και τη βόλτα σας στο Mediterranean Cosmos, με ένα ταξίδι στο χρόνο, θαυμάζοντας από κοντά αυτά τα vintage cars.

Κι επειδή στο NewsAuto προτιμούμε την πράξη από τη θεωρία, ταξιδέψαμε στη Θεσσαλονίκη για να δούμε από κοντά αυτή την εντυπωσιακή έκθεση. Να περιηγηθούμε στους διαδρόμους του δημοφιλούς εμπορικού κέντρου και να θαυμάσουμε από κοντά τα κλασικά αυτοκίνητα που τους κοσμούν. Δείτε το σχετικό video της παρουσίασης των εκθεμάτων…

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα μοντέλα που βρίσκονται μέχρι το τέλος του μήνα στο Mediterranean Cosmos και σας περιμένουν για να φωτογραφηθείτε πλάι τους, για να… θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι πως ήταν η αυτοκίνηση στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα!

Porsche 911 Carrera 2.7 RS
Λίγα μοντέλα έχουν αντέξει τόσο στο χρόνο όσο η Porsche 911, μία διαχρονική «Γερμανίδα» που ξεκίνησε την εμπορική της πορεία από το 1964 και παράγεται μέχρι σήμερα, ακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας και του σχεδιαστικού μοτίβου του brand, δίχως όμως να έχει χάσει ποτέ το αυθεντικό της DNA! Η 911 Carrera 2.7 RS ΜΥ1972 είναι ένα coupe 2+2 θέσεων, με 6κύλινδρο κινητήρα 2687cc που στην βασική του εκδοχή προσέφερε 210 άλογα και 255 Nm ροπής.

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

Λίγα μοντέλα έχουν αντέξει τόσο στο χρόνο όσο η Porsche 911, μία διαχρονική «Γερμανίδα» που ξεκίνησε την εμπορική της πορεία από το 1964 και παράγεται μέχρι σήμερα, ακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας και του σχεδιαστικού μοτίβου του brand, δίχως όμως να έχει χάσει ποτέ το αυθεντικό της DNA! Η 911 Carrera 2.7 RS ΜΥ1972 είναι ένα coupe 2+2 θέσεων, με 6κύλινδρο κινητήρα 2687cc που στην βασική του εκδοχή προσέφερε 210 άλογα και 255 Nm ροπής. #Porsche #Porsche911 #Porsche911Carrera #911 #carrera #vintage #classic #historic #carporn #instacars #car #cars #carlovers #carshow #petrolhead #petrolheads #exhibition #MediterraneanCosmos #shoppingdestination #vintageandclassic #vintagecars #vintagecarsexhibition #carsexhibition #cars #carsofinstagram #vintagestyle #classiccars #classiccarspotting #skg #skgstories #thessaloniki

A post shared by Panos Seitanidis (@seitanf1) on

Advertisement

Mini Cooper
Το εμβληματικό δημιούργημα του Σερ Άλεξ Ισηγόνη αποτελεί χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της βρετανικής κουλτούρας – είναι άλλωστε το βρετανικό μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. «Γεννήθηκε» το 1956 και στη συγκεκριμένη μορφή παραγόταν μέχρι την αλλαγή της χιλιετίας. Στο Mediterranean Cosmos βρίσκονται δύο Mini MkΙΙ, με κινητήρες 848cc και 1273 cc, με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες και αξιοπρόσεκτα στοιχεία και χρώματα.

mini-cosmos-official-a1000x600

Advertisement

 

View this post on Instagram

 

Το θρυλικό δημιούργημα του Σερ Άλεξ Ισηγόνη αποτελεί χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της βρετανικής κουλτούρας – είναι άλλωστε το βρετανικό μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία. «Γεννήθηκε» το 1956 και στη συγκεκριμένη μορφή παραγόταν μέχρι την αλλαγή της χιλιετίας. Στο @mediterraneancosmosofficial βρίσκονται δύο Mini MkΙΙ, με κινητήρες 848cc και 1273 cc, με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες και αξιοπρόσεκτα στοιχεία και χρώματα. #mediterraneancosmos #thessaloniki #shopping #shoppingmall #carlifestyle #vintage #cars #car #carexhibition #classic #classiccar #legend #mini #minicooper #isigonis #asbritishasitgets #carshow #carlovers #instacars

A post shared by Panos Seitanidis (@seitanf1) on

Caterham 7
Από τα μοντέλα που έχουν χαρακτηριστεί ως «Toys for boys» λόγω του παιχνιδιάρικου χαρακτήρα τους. Δύο Seven κοσμούν το Mediterranean Cosmos, σε κόκκινο και πράσινο χρώμα. Αμφότερα έχουν δεχθεί βελτιώσεις αλλά διατηρούν τον ξεχωριστό τους στιλ: διθέσια roadster με την κίνηση πίσω, που παίρνουν ώθηση από κινητήρα 1.6lt και με αρωγό το χαμηλό τους βάρος (μόλις 510kg! εξασφαλίζουν fun to drive επιδόσεις!

Citroen 2CV
Χαραγμένο στο μυαλό όσο ελάχιστα μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης, το 2CV έχει πραγματικά γράψει ιστορία! Από το 1948 έως το 1990 παράχθηκαν 5.114.940 κομμάτια, ενός οχήματος που συνοδεύεται από σπαρταριστές ιστορίες, κάποιες εκ των οποίων μπορείτε να ακούσετε στο video παρουσίασης που ακολουθεί. Σχεδιάστηκε για να μεταφέρει 4 επιβάτες, με έμφαση στην άνεση, είχε βάρος μόλις 600kg – όση ήταν και η ιπποδύναμή του!


2cv-myphoto-gopro-5-1000x600-1

Fiat 500 Abarth & Fiat 500L
Η αυτοκινητική dolce vita στα καλύτερά της, με το θρυλικό 500αράκι που σχεδιάστηκε από τον Dante Giacosa ως ένα φθηνό, λειτουργικό και οικονομικό όχημα πόλης για τη μεταπολεμική Ιταλία. Από το 1957 έως το 1975 παράχθηκαν 3.893.294 αυτοκίνητα. Με μόλις 500cc, 4άρι μηχανικό κιβώτιο, μήκος μόλις στα 2μιση μέτρα ώστε να παρκάρει παντού. Στους διαδρόμους του Mediterranean Cosmos μπορείτε να βρείτε το 500 στην L, οικογενειακή έκδοση αλλά και σε μία πιο σπορ εκδοχή με την υπογραφή της Abarth.

fiat-cosmos-official-a1000x600

Rolls-Royce Silver Spirit
Η επιτομή της τεχνολογίας πριν από τέσσερις δεκαετίες, ένα μοντέλο για λίγους που παράχθηκε την περίοδο 1980-1988. Αποτέλεσε βάση για τις Silver Dawn και Flying Spur ενώ έγινε διάσημο χάρη στη συμμετοχή του σε διαχρονικές ταινίες όπως το «Pretty Woman» ή δημοφιλείς σειρές του χθες «A-Team, Miami Vice» και του σήμερα «Entourage». Παρά το βάρος των 2.1 τόνων, είχε τελική ταχύτητα στα 193 km/h και έκανε τα 0-100 km/h σε 11.3 δευτερόλεπτα, χάρη στον κλασικό για την εποχή κινητήρα των Rolls-Royce, χωρητικότητας 6751cc και απόδοσης 220 ίππων.

rolls-cosmos-official-a1000x600

Studebaker Golden Hawk
Ένας κλασικός εκπρόσωπος της αυτοκίνησης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού – παρότι η μάρκα συστήθηκε από έναν Γερμανό φούρναρη, εν ονόματι Stude, που μετακόμισε στην Ιντιάνα και εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία που είχαν τα καρότσια με τα οποία μετέφερε τα προϊόντα του, συστήνοντας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα την εν λόγω μάρκα. Το Golden Hawk που μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά στο Mediterranean Cosmos, είναι το παλαιότερο μοντέλο της έκθεσης, αφού δημιουργήθηκε το 1958! Το δίπορτο όχημα 2+2 θέσεων, φέρει V8 κινητήρα 4.7lt, απόδοσης 279 αλόγων!

View this post on Instagram

Ένας κλασικός εκπρόσωπος της αυτοκίνησης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, από μία εταιρεία με ιδιαίτερη ιστορία. Το Golden Hawk που μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά στο @mediterraneancosmosofficial, είναι το παλαιότερο μοντέλο της έκθεσης, αφού δημιουργήθηκε το 1958! Δείτε το από κοντά, στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, έως τις 30/9! #Studebaker #studebakergoldenhawk #goldenhawk #legend #legendarycars #mediterraneancosmos #thessaloniki #carexhibition #carlovers #carshow #fortheloveofcars #petrolhead #petrolheads #historic #classic #classiccar #vintage #americancars

A post shared by Panos Seitanidis (@seitanf1) on

Studebaker-myphoto-gopro-3-1000x600-1

Studebaker-myphoto-5-1000tall

Σας ανοίξαμε την όρεξη για ένα ταξίδι στον χρόνο; Επισκεφτείτε το Mediterranean Cosmos και θαυμάστε από κοντά αυτά τα μοναδικά δημιουργήματα!

 

View this post on Instagram

 

Vintage & Classic Cars Exhibition! Θέλεις και εσύ να κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο και να δεις από κοντά κλασσικά ιστορικά αυτοκίνητα; Έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο @mediterraneancosmosofficial θα ταξιδέψετε στον μοναδικό κόσμο της αυτοκίνησης μέσα από μία μαγευτική vintage έκθεση με συλλεκτικά αυτοκίνητα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. #mediterraneancosmos #shoppingdestination #vintageandclassic #vintagecars #vintagecarsexhibition #carsexhibition #cars #carsofinstagram #vintagestyle #classiccars #classiccarspotting #skg #skgstories #thessaloniki #thessalonikimou #shoppingmall

A post shared by Mediterranean Cosmos (@mediterraneancosmosofficial) on