Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προβληματισμός στη Βρετανία για την αυτόνομη οδήγηση

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προβληματισμός στη Βρετανία για την αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Προβληματισμός στη Βρετανία για την αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Ναι μεν αλλά από την κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Το «πράσινο φως» αναμένεται να δώσει η βρετανική κυβέρνηση στην κίνηση των αυτοκινήτων με συστήματα αυτόνομης οδήγησης το 2021 ωστόσο τα στελέχη της δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το κίνδυνο που εγκυμονεί όσον αφορά στα τροχαία ατυχήματα καθώς το πλήρη έλεγχο του οχήματος θα τον έχουν τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Στελέχη από την ασφαλιστική αγορά επισημαίνουν ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα λειτουργήσει η συγκεκριμένη τεχνολογία και πως θα την χρησιμοποιούν οι καταναλωτές.

Advertisement
Advertisement

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στις 27 Οκτωβρίου πρόκειται να ολοκληρώσει τη σχετική διαβούλευση που θα ανοίξει τον δρόμο για την λειτουργία των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης σε οχήματα ου κινούνται σε βρετανικούς δρόμους. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων διατήρησης λωρίδας που θα επέτρεπε στους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι και να αφήσουν το όχημα να κινηθεί από μόνο του.

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες επιθυμούν την ανάπτυξη εξελιγμένων αυτοματοποιημένων χαρακτηριστικών οδήγησης που επιμένουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια ωστόσο πολλές ερευνητικές ομάδες επισημαίνουν ότι η τρέχουσα τεχνολογία είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί να αναγνωρίσει πότε μια λωρίδα κυκλοφορίας είναι κλειστή ή να αποφύγει πεζούς ή να μπορεί να αποφύγει κομμάτια από ελαστικά φορτηγών ή άλλων εξαρτημάτων από οχήματα που έχουν εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα.

Άλλωστε όπως επισημαίνουν ακόμη και τα συστήματα διατήρησης λωρίδας ενδεχομένως να υπόκεινται σε ευθύνες και νομικές προκλήσεις ασχέτως με το τι δηλώνουν οι κατασκευαστές. Εάν ο οδηγός δεν είναι υπεύθυνος για ένα όχημα τότε αναγκαστικά τα ασφάλιστρα θα εκτοξευτούν επισημαίνουν στελέχη από τον ασφαλιστικό κλάδο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα!

Advertisement

Επιβεβαίωση Newsauto! Διόδια ανάλογα με το ύψος

Αποκλειστικό: Από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο – Ποιά αυτοκίνητα αφορά;