Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρόβλημα στις πίσω ζώνες διαπιστώθηκε σε μοντέλα των VW και SEAT

Ελλάδα 0:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβλημα στις πίσω ζώνες διαπιστώθηκε σε μοντέλα των VW και SEAT

ΝΕΑ

Πρόβλημα στις πίσω ζώνες διαπιστώθηκε σε μοντέλα των VW και SEAT

ΝΕΑ

Κατά τη διάρκεια δοκιμών περιοδικού στη Φινλανδία διαπιστώθηκε πως η ζώνη του πίσω αριστερού επιβάτη, στα SEAT Arona, Ibiza και VW Polo είναι πιθανό να απασφαλιστεί εάν στο αυτοκίνητο υπάρχουν πέντε επιβάτες.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών ενεργητικής ασφάλειας του Φινλανδικού περιοδικού Tekniikan Maailma και αφορούσε τον μηχανισμό ασφάλισης της πίσω αριστερής ζώνης, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή και χαμηλότερα από αυτόν της μεσαίας πίσω ζώνης. Κατά τη διάρκεια λοιπόν ενός ελιγμού υψηλής ταχύτητας παρατηρήθηκε πως ο μηχανισμός της κεντρικής ζώνης πιέζει τον διακόπτη απελευθέρωσης της αριστερής με αποτέλεσμα αυτή να απασφαλίζεται.

seat-belt-145676543harpi530

Το φαινόμενο διαπιστώθηκε πρώτα στο SEAT Arona και στη συνέχεια οι άνθρωποι του περιοδικού δοκίμασαν το ίδιο και με τα SEAT Ibiza και VW Polo τα οποία βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα MQB A0 και χρησιμοποιούν τις ίδιες ζώνες της Takata.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται επίσης πως το περιοδικό δεν μπόρεσε να αναπαράγει το ίδιο και με το VW T-Roc το οποίο αν και έχει την ίδια διάταξη στους μηχανισμούς ασφάλισης των πίσω επιβατών, χρησιμοποιεί ζώνες από άλλη εταιρία. Σαν αποτέλεσμα το περιοδικό αναφέρει πως: «Η αιτία στην οποία οφείλεται η απασφάλιση φαίνεται πως έχει να κάνει με την διάταξη των μηχανισμών ασφάλισης και με την ευαισθησία που έχει ο διακόπτης απελευθέρωσης στις ζώνες της Takata».

Ο διευθυντής επικοινωνίας της SEAT, Christian Stein σε δήλωσή του ανέφερε: «Σε αναλύσεις που έγιναν στο εργοστάσιό μας επαληθεύθηκε το φαινόμενο που ανακάλυψε το Tekniikan Maailma κατά την διάρκεια των δοκιμών του. Εξετάζουμε τις δυνατές λύσεις σχετικά με αυτό και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μόλις προκύψει κάποια απόφαση. Η VW εξετάζει επίσης το ίδιο θέμα».

seat-belt-145676543harpi640